Καλάβρυτα: «我们爱卡拉夫里塔» – Κινέζικη επίθεση αγάπης στα ορεινά

Οι greek_twins ετοιμάζουν ένα χορταστικό βίντεο της περιοχής, το οποίο θα προωθηθεί στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της Κίνας!

Κινέζικη

Ξέρετε Κινέζικα; Οχι… Αν ξέρατε, θα διαβάζατε στον τίτλο «Αγαπάμε Καλάβρυτα». Με αγάπη απ’ την Κίνα!

Στην Κίνα έφτασε η χάρη των Καλαβρύτων. Και χιλιάδες Κινέζοι πήραν μια πρώτη γεύση απ’ την περιοχή. Ας ειν’ καλά οι αδελφές Ερωτοκρίτου. Οι διάσημες, πλέον, influencers, με την «κωδική ονομασία» @greek_twins: η Μαριάννα και η Σοφία.

Οι δίδυμες αδελφές, με χιλιάδες followers στα social media, που έχουν εδώ και μερικούς μήνες επίσημα το χρίσμα «Πρέσβειρες ελληνικού τουρισμού στην Κίνα», όπως τους το απέδωσε σε ειδική τελετή ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, πήγαν στα Καλάβρυτα για τρεις μέρες, την περασμένη εβδομάδα, είδαν με τα ματάκια τους πόσο ξεχωριστή είναι η περιοχή, και έστησαν ένα κανονικό live – streaming στην κινέζικη πλατφόρμα wechat-channels! Εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζοι έβλεπαν λάιβ εικόνα από Καλάβρυτα. Το κοντέρ, εκείνη την στιγμή, έγραψε 123.056 views και 68.126 likes. Φανταστείτε τις επόμενες μέρες πόσοι θα το ‘δαν!

Οι greek_twins ετοιμάζουν ένα χορταστικό βίντεο της περιοχής, το οποίο θα προωθηθεί στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της Κίνας!

Οι αδελφές Ερωτοκρίτου γύρισαν όλη την περιοχή, πήγαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο και φυσικά έκαναν τη διαδρομή Καλάβρυτα-Διακοφτό με τον Οδοντωτό. Μαγεύτηκαν, όπως έλεγαν! Δεν κατάφεραν, λόγω ανίσχυρου σήματος, να κάνουν απ’ τον Οδοντωτό live – streaming, αλλά τράβηξαν άφθονα βιντεάκια που θα στείλουν στην κινεζική πλατφόρμα. Και θα ξανάρθουν οι αδελφές την άνοιξη, για τη β’ δόση του αφιερώματος! Τους άρεσε πολύ η όλη φάση! Εμειναν σε ξενώνα στο Βραχνί, που είχε κλειστεί από τον ΕΟΤ.

Φυσικά πήγαν και στο Δημαρχείο, όπου τις υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος και, μέσω του live-streaming στην κινέζικη πλατφόρμα, έστειλε θερμό χαιρετισμό στον λαό της Κίνας. Και γέμισε με πολλά δωράκια, καλαβρυτινής προέλευσης, τα δύο κορίτσια.

Η «Π» μίλησε για την επίσκεψη των greek_twins με τον Λεωνίδα Βασιλόπουλο, ρωτώντας τον το αυτονόητο: Τι σας κάνει να πιστεύετε πως τα Καλάβρυτα μπορούν να συγκινήσουν και να ενεργοποιήσουν την αγορά της Κίνας;

Απάντησε με σαφήνεια: «Πρώτα απ’ όλα, ο Οδοντωτός. Οι Κινέζοι είναι λάτρεις της περιπέτειας και του ταξιδιού και ο Οδοντωτός θα είναι γι’ αυτούς μια μεγάλη εμπειρία ζωής. Και μετά, η ιστορία των Καλαβρύτων. Οι Κινέζοι μαγεύονται με μέρη που έχουν τόσο ιδιαίτερη ιστορία».

Πάνω στην κουβέντα, ρώτησα τον κ. Βασιλόπουλο ποιες ξένες αγορές θεωρεί ως βασικούς στόχους, τουριστικά, για τα Καλάβρυτα. Απάντησε άμεσα: «Πρώτη η αγορά του Ισραήλ. Λόγω της ιδιαιτερότητας του Μουσείου μας, της ιστορίας του, αλλά και επειδή οι Ισραηλινοί φημίζονται ως φυσιολάτρες και περιπατητές. Και η περιοχή μας προσφέρεται ιδανικά. Επίσης, η Ρωσία, λόγω θρησκευτικού τουρισμού, και η Αγγλία που έχει τεράστιο αριθμό ανθρώπων που έχουν τρέλα περιπατητικές διαδρομές και δράσεις. Να ξέρετε, όμως, ότι ως δήμος είμαστε σε διαρκή επαφή με όλα τα γραφεία του ΕΟΤ σε όλο τον κόσμο και προωθούμε τα Καλάβρυτα».

Κινέζικη

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop