Καλάβρυτα: Η πόλη της 21η Μαρτίου χωρίς τέτοια οδό!

image 604897

Την ώρα που ο Δήμος Καλαβρύτων και Καλαβρυτινοί φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού αναλαμβάνουν οργανωμένες πρωτοβουλίες υπέρ της πρωτοκαθεδρίας της ιστορικής περιοχής στα Επαναστατικά γεγονότα, μία σημαντική παράλειψη στο πέρασμα των 200 ετών έρχεται να απασχολήσει τους σημερινούς άρχοντες του τόπου.

Η πόλη που διαλαλεί παντού, ανά την Ελλάδα, πως πρώτη ήταν αυτή που απελευθερώθηκε από τον Τουρκικό ζυγό όταν 600 οπλαρχηγοί επαναστατούν και κάνουν πράξη την εναρκτήρια πολεμική επιχείρηση του Αγώνα, στις 21 Μαρτίου 1821, πουθενά δεν φέρει την ημερομηνία αυτή στα νεότερα χρόνια.     

Το θέμα που απασχολεί έντονα την δημοτική Αρχή – και λόγω της δημόσιας αμφισβήτησης από ιστορικούς ή πολιτικούς – είναι η απουσία οδού με την ημερομηνία αυτή της απελευθέρωσης της πόλης «21η Μαρτίου 1821», άγνωστο πως.

Ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος είναι έτοιμος να κινήσει όλες εκείνες τις διαδικασίες ονοματοθεσίας, σύμφωνα με τον τρόπο που ορίζει το υπουργείο Εσωτερικών και που θεωρείται δύσκολος αλλά και χρονοβόρα ως διαδικασία.

Το γεγονός μάλιστα ότι οδό «21η Μαρτίου 1821» έχουν πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδος, αλλά όχι ο τόπος που ταυτίζεται με την ημερομηνία, έχει θέσει εν εγρηγόρσει την δημοτική Αρχή, ώστε σύντομα να μπει σε φάση υλοποίησης.

Σύμφωνα με κάποιες πρώτες πληροφορίες της «Π», ο κ. Παπαδόπουλος έχει ζητήσει από τις δημοτικές υπηρεσίες να δουν ποιος δρόμος θα μπορούσε να ονοματιστεί ή να μετονομαστεί.

Αν δεν βρεθεί κάποιος που να είναι κομβικός για τα Καλάβρυτα κι όχι τέτοιος που δεν θα τον καθιστά σύμβολο της πόλης, ο δήμαρχος έχει ως εναλλακτική να δώσει την ονομασία «21η Μαρτίου 1821»  έστω…σε τμήμα κεντρικότατου δρόμου. 

Tου ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr   

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
potamos peiros
τυροκομειο
αυτοκτονια