Καλάβρυτα: Ιμιτασιόν το λάβαρο της παρέλασης – Δηλώσεις Παπαδόπουλου-Ιερώνυμου

image 623181

Λίγες μέρες μετά την πανηγυρική εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και την παρουσία ηγετών κρατών στην Ελλάδα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, η μία παρασπονδία των υπευθύνων της διοργάνωσης «σκάει» μετά την άλλη, αναδύοντας «οσμή…μπαρουτιού» για τους Καλαβρυτινούς, που έχουν πρωτεύοντα ρόλο στον εορτασμό των ιστορικών γεγονότων.

Τα δυσμενή σχόλια που ακολούθησαν της στρατιωτικής παρέλασης των Αθηνών, επειδή εμφανίστηκε δεύτερη και όχι όπως κάθε χρόνο στην κορυφή της μαθητικής παρέλασης, χάνοντας την πρωτοκαθεδρία της πόλης μετά του Λαβάρου που ύψωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, η «Π» αναδεικνύει σήμερα μια ακόμα σημαντική παράμετρο.

Χωρίς κανείς να ενημερωθεί – στον Δήμο Καλαβρύτων και πολύ περισσότερο στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας – το ηρωικό Λάβαρο της Αγίας Λαύρας εμφανίστηκε στην μεγαλειώδη παρέλαση…άγνωστο πώς!

> Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του η «Π», αφού χαρακτήρισε εξωπραγματική, ανώφελη και άδικη την κριτική την οποία κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν στον ίδιο με πολιτικά κίνητρα, δήλωσε ευθέως: «Το Λάβαρο δεν ζητήθηκε φέτος από κανέναν, για να μεταβεί στην Αθήνα. Ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τον στρατό, ούτε από πουθενά. Το Λάβαρο, δεν το πήραν από την Αγία Λαύρα, από κάποιο σύλλογο ή από τον Δήμο, για να κάνουμε και μία κουβέντα σχετικά με την συμμετοχή του στην παρέλαση. Δεν το ξέραμε καν. Ξαφνικά είδαμε το Λάβαρο να παρελαύνει…και δεν ήταν και καλό, αλλά κακαίσθητο!».

Δεν αποκλείεται ο κ. Παπαδόπουλος να κάνει διάβημα διαμαρτυρίας προς κάθε κατεύθυνση, ενώ το θέμα αναμένεται να έρθει για συζήτηση στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καλαβρύτων.            

Οπως αναφέρουν πληροφορίες της «Π» αντί του πραγματικού Λαβάρου του 1821 από την Μονή Αγίας  Λαύρας, το υπουργείο Αμυνας έφτιαξε – δίχως να ενημερώσει κανέναν – ένα αντίγραφο και το έβγαλε στην παρέλαση…διαπράττοντας σοβαρό ατόπημα, πέραν του ότι δεν ζήτησε ούτε μία ολιγομελή μαθητική αντιπροσωπεία στην Αθήνα (όπως κάθε χρόνο) βάζοντας – εκτός των άλλων μπροστά από το Λάβαρο τη σημαία της Αερόπολης Μάνης.

> Ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος, σε επικοινωνία που επίσης είχε μαζί του η «Π», δήλωσε άγνοια για την παρουσία του Λαβάρου της Αγίας Λαύρας στην στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας, ανήμερα την 25η Μαρτίου. Και σχολίασε σχετικά: «Κάθε χρόνο μάς το ζητούσαν, φέτος δεν μάς το ζήτησαν. Εκφράζουμε την απορία μας για το πώς τυπώθηκε το Λάβαρο άνευ εγκρίσεως της Ιεράς Μονής. Απορίας άξιον και γιατί δεν ζητήθηκε να προΐσταται της παρελάσεως όπως κάθε χρονιά. Η οργάνωση έφταιγε. Εγώ δεν μπορώ να το ξέρω. Απορία έχω…».          

                                         

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

                                                       

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ