Καλάβρυτα: Κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία – Χ. Μπονάνος: «Προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών» – Ποια η εικόνα στην ΕΟ Καλαβρύτων – Διακοπτού ΦΩΤΟ

Τι δήλωσε μιλώντας στο pelop.gr ο Αντιπεριφεριεάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος. Τι αποφασίστηκε – τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Καλάβρυτα: Κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία - Χ. Μπονάνος: «Προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών» - Ποια η εικόνα στην ΕΟ Καλαβρύτων - Διακοπτού ΦΩΤΟ

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία στον Δήμο Καλαβρύτων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο σε συνεργασία με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Αθανάσιο Παπαδόπουλο.

Καλάβρυτα: Κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία - Χ. Μπονάνος: «Προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών» - Ποια η εικόνα στην ΕΟ Καλαβρύτων - Διακοπτού ΦΩΤΟ

Όπως σημείωσε ο κ. Μπονάνος μιλώντας στο pelop.gr: «Από τη στιγμή που επικρατούν οι συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες στην περιφερειακή ενότητα της Αχαΐας και για να προφυλάξουμε τόσο τους μαθητές όσο και τους καθηγητές, κάποιοι από τους οποίους είναι αναγκασμένοι να οδηγούν σε ένα επικίνδυνο ορεινό δίκτυο ώστε να μεταβούν στα σχολικά συγκροτήματα, αποφασίσαμε πως καλό θα ήταν αύριο Δευτέρα να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Άλλωστε, προέχει η ασφάλεια τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών».

Η απόφαση αφορά αρχικά μόνο την αυριανή ημέρα και όπως σημείωσε ο κ. Μπονάνος κάθε μέρα θα υπάρχουν νεότερα, ανάλογα και με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Ερωτηθείς αν οι μαθητές θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, όπως αποφασίστηκε να γίνει και στην Αττική, ο Χαράλαμπος Μπονάνος επεσήμανε πως αυτό δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. «Εμείς πήραμε την συγκεκριμένη απόφαση και ενημερώσαμε τους αρμόδιους. Το τι θα γίνει στον συγκεκριμένο τομέα αφορά το Υπουργείο Παιδείας και τις αρμόδιες κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης».

Η εικόνα στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Καλαβρύτων – Διακοπτού

Χαρακτηριστική της κατάστασης είναι η εικόνα στο οδικό δίκτυο της Εθνικής Οδού Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω της Ι.Μ. Μέγα Σπηλαίου.

Το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα και οι οδηγοί πρέπει να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές  αλυσίδες για να μπορέσουν να κινηθούν αλλά και για την ασφάλειά τους.

Καλάβρυτα: Κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία - Χ. Μπονάνος: «Προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών» - Ποια η εικόνα στην ΕΟ Καλαβρύτων - Διακοπτού ΦΩΤΟ Καλάβρυτα: Κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία - Χ. Μπονάνος: «Προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών» - Ποια η εικόνα στην ΕΟ Καλαβρύτων - Διακοπτού ΦΩΤΟ Καλάβρυτα: Κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία - Χ. Μπονάνος: «Προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών» - Ποια η εικόνα στην ΕΟ Καλαβρύτων - Διακοπτού ΦΩΤΟ Καλάβρυτα: Κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία - Χ. Μπονάνος: «Προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών» - Ποια η εικόνα στην ΕΟ Καλαβρύτων - Διακοπτού ΦΩΤΟ Καλάβρυτα: Κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία - Χ. Μπονάνος: «Προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών» - Ποια η εικόνα στην ΕΟ Καλαβρύτων - Διακοπτού ΦΩΤΟ Καλάβρυτα: Κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία - Χ. Μπονάνος: «Προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών» - Ποια η εικόνα στην ΕΟ Καλαβρύτων - Διακοπτού ΦΩΤΟ Καλάβρυτα: Κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία - Χ. Μπονάνος: «Προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών» - Ποια η εικόνα στην ΕΟ Καλαβρύτων - Διακοπτού ΦΩΤΟ Καλάβρυτα: Κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία - Χ. Μπονάνος: «Προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών» - Ποια η εικόνα στην ΕΟ Καλαβρύτων - Διακοπτού ΦΩΤΟ Καλάβρυτα: Κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία - Χ. Μπονάνος: «Προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών» - Ποια η εικόνα στην ΕΟ Καλαβρύτων - Διακοπτού ΦΩΤΟ Καλάβρυτα: Κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου τα σχολεία - Χ. Μπονάνος: «Προέχει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών» - Ποια η εικόνα στην ΕΟ Καλαβρύτων - Διακοπτού ΦΩΤΟ

 

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments