Καλάβρυτα: Με νέο πρότζεκτ τουρισμού, οι προτάσεις που έγιναν στη νεοσύστατη επιτροπή

Η συνεδρίαση στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καλαβρύτων

Καλάβρυτα

Με ξεκάθαρες και συγκεκριμένες προτάσεις εμφανίστηκε, στην πρώτη συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής Ανάπτυξης του Δήμου Καλαβρύτων ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και πρόεδρός της, Τάκης Βαρβιτσιώτης.

Ολα τα μέλη της ΤΕ κατέθεσαν τις απόψεις τους δείχνοντας θετική διάθεση να συμβάλουν εποικοδομητικά στη βελτίωση του Τουρισμού στην περιοχή. Η συνεδρίαση θα γίνει, πάλι, σε ένα μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου» στην εισήγησή του ο Τ. Βαρβιτσιώτης έθεσε συγκεκριμένα δεδομένα για την ουσιαστική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Αυτά είναι:

-Η διοργάνωση τριήμερης Εκθεσης Αγροτουρισμού και Οικολογικού Τουρισμού στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Λουσών.
-Ανάπτυξη Γαστρονομικού Τουρισμού: Προώθηση Γαστρονομίας μέσω εκδηλώσεων ανάδειξης των τοπικών επώνυμων προϊόντων π.χ. φέτας σε συνεργασία με Συνεταιρισμό και επαγγελματίες.
-Προώθηση Οικολογικού Τουρισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης: Ανάπτυξη οικολογικών δραστηριοτήτων που μπορεί να προσελκύουν τουρίστες , ενδιαφερέμενους για τη διατήρηση της φύσης και την αειφορία.
-Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Για σχολικές εκδρομές , που μπορεί να ενισχύσουν την εεμπειρία των μαθητών.
Στο τραπέζι συζητήθηκαν, επίσης τα εξής:
– Ανάδειξη των φυσικών ιδιαίτερης ομορφιάς τοπίων και μνημείων της φύσης.
– Ιδιαίτερη Πολιτιστική Κληρονομιά.
– Ιδανικό μέρος για Αγροτουρισμό.
– Αειφορικός Τουρισμός.
– Δημιουργία Φορέα Διαχείρισης και Ανάδειξης του Φαραγγιού Βουραϊκού, ως τουριστικού αξιοθέατου, καθώς και των άλλων μνημείων της φύσης.
– Προώθηση του Αγροτουρισμού και των τοπικών προϊόντων: Η προώθηση των αγροτικών εμπειριών, όπως η συμμετοχή σε εργασίες αγροκτηματικής ζωής, αλλά και η δυνατότητα επίσκεψης σε τοπικές φάρμες και αμπελώνες, μπορεί να προσελκύσει τουρίστες, που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες.
– Προώθηση τοπικών εκδηλώσεων: Εστιάζοντας στην ανάδειξη των τοπικών ιστορικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
– Ανάδειξη φυσικών ομορφιών και ιστορικής κληρονομιάς: Επικέντρωση στην ανάδειξη των φυσικών ομορφιών και του πολιτιστικού πλούτου, συμπεριλαμβανομένων μνημείων του παρελθόντος. Στήριξη διοργάνωσης θεματικών συνεδρίων για ιστορικές περιόδους και ανάδειξη των αντίστοιχων μνημείων και της ιστορικότητας τους.
– Προώθηση Εναλλακτικών Τουριστικών Δραστηριοτήτων: (π.χ. αστρονομικός τουρισμός με αξιοποίηση Αρίσταρχου)
– Ανάπτυξη υποδομών για Πεζοπορία και Ορεινό Ποδηλατικό Τουρισμό: Επιπλέον ανάδειξη μονοπατιών πεζοπορίας και διαδρομών ορεινού ποδηλάτου για να ενισχυθεί η φυσική δραστηριότητα και να προσελκύουν λάτρεις της περιπέτειας.