Καλάβρυτα – Σκεπαστό, Κλειτορία, Λυκούρια στο “Τρίτσης”; Νερό και προστασία ποταμών

image 613345

Θετική έκβαση είχε προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Θαν. Παπαδόπουλου να εντάξει στο πρόγραμμα ανάκαμψης «Τρίτσης» αποχετευτικά έργα, σε Σκεπαστό, Κλειτορία και Λυκούρια Καλαβρύτων.

Το πακέτο παρεμβάσεων αφορά στην αναβάθμιση των υποδομών αποχέτευσης και αφορά ειδικότερα, στο δίκτυο ακαθάρτων της Βισοκάς, των υφιστάμενων εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων στα Μαζέικα – με προμήθεια και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Σταθμού για εξοικονόμηση χρημάτων  – καθώς και στην επέκταση του μικρού Βιολογικού Καθαρισμού Λυκούριας.

> Στο Σκεπαστό θα επιλυθούν προβλήματα ρύπανσης του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, ενώ θα συνδεθεί με τον υπερσύγχρονο Βιολογικό Καθαρισμό στον οποίο έχει προβλεφθεί η περιοχή.

> Στην Κλειτορίαςο ΒΚ που ολοκληρώθηκε το 1990 για να εξυπηρετήσει αυτή αλλά και μεγάλο μέρος του Πλανητέρου, χρειάζεται αναβάθμιση ώστε να μην υποβαθμιστεί ο Αροάνιος ποταμός.  

< Στη Λυκούρια ο ΒΚ θα καλύψει περιβαλλοντικά το υπόλοιπο 50% του χωριού, με θετική επίδραση στην ευρύτερη περιοχή της ΒΔ Πελοποννήσου μέσω των ποταμών Λάδωνα και Αροάνιου.  

         

Οι προτεινόμενες μελέτες δεν υπερβαίνουν σε κόστος τις 75.000 ευρώ, με χρονοδιάγραμμα εκπόνησης τους 3 μήνες, ενώ τα έργα που θα ακολουθήσουν, κατά προσέγγιση εκτιμάται ότι θα φτάσουν και ίσως ξεπεράσουν το 1,5 εκατ. ευρώ.     

Μελέτες εγκρίθηκαν να γίνουν και για την ύδρευση της Λυκούριας, ένα χρόνιο αίτημα από τη θέση «Μάτι» προς το χωριό, με αγωγό μεταφοράς (δίπλα στον κεντρικό δρόμο) και διυλιστήριο στην Κλειτορία (πιθανά και αλλαγή παλιού Υδατόπυργου στη θέση «Ράχη»), συνολικού κόστους περί τις 73.000 ευρώ.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ                                

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

kataskinosi paidi
ΕΟΔΥ
eva
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΥ 02