Καλάβρυτα: Στήνουν μοναδικό «Πλανητάριο» – Σύντομα οι ανακοινώσεις

Σύντομα, αναμένονται επίσημες αποφάσεις και ανακοινώσεις από τον περιφερειάρχη Ν.Φαρμάκη και τον δήμαρχο Καλαβρύτων Θ. Παπαδόπουλο.

καλαβρυτα πλανηταριο Με αδειοδότηση θα γίνει στην πρώην Μαθητική Εστία Καλαβρύτων

Πολύ κοντά στη χρηματοδότηση ενός ακόμα έργου, που θα καταστήσει τα Καλάβρυτα μοναδικό προορισμό για την παρακολούθηση του σύμπαντος, από επισκέπτες, ερευνητές, φοιτητές, μαθητές κ.ά, βρίσκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στη βάση συνεργασίας με τον Δήμο και αυτού με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, που θ’ αφορά στην κατασκευή ενός – νέου για όλη τη χώρα – σύγχρονου Πλανηταρίου.
Πληροφορίες της «Π», αναφέρουν ότι, με ειδική μελέτη που ολοκληρώνεται, η Περιφέρεια ΔΕ είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει με 1 εκατ. ευρώ το έργο, σε κάτι που συμφωνούν και τα συναρμόδια υπουργεία, άρα αποτελεί ξεκάθαρη κυβερνητική πολιτική επιλογή.
Ηδη προχωρά η αδειοδότηση για να γίνει στον χώρο της πρώην Μαθητικής Εστίας Καλαβρύτων, σε απόλυτη διασύνδεση με το Τηλεσκόπιο «Αρίσταρχος» του όρους Χελμός, κάτι που δημιουργεί τεράστιες προοπτικές.
Το «Πλανητάριο» θα επηρεάσει κατά πολύ τον τουρισμό, αφού θα διαμορφώσει έναν ακόμα πόλο επισκεψιμότητας, πέραν του Χιονοδρομικού Κέντρου, του Σπηλαίου Λιμνών Καστριών, του Λάδωνα και των Υδάτων της Στιγγός. Ο εμπνευστής της πρωτοβουλίας, ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θαν. Παπαδόπουλος, αλλά  και η υποστηρικτής πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελόπούλου – Δασκαλάκη, μιλούν για επιστημονικό τουρισμό, συνέδρια, σχολικές εκδρομές κ.ά. που θα προσδώσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.
Το «Πλανητάριο» Καλαβρύτων, σε αντίθεση με τ’ άλλα δύο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα είναι το μοναδικό σε όλη την Ελλάδα που θα διαθέτει απευθείας σύνδεση με δορυφόρο, μέσω του «Αρίσταρχου».
Σύντομα, αναμένονται επίσημες αποφάσεις και ανακοινώσεις από τον περιφερειάρχη Ν.Φαρμάκη και τον κ. Παπαδόπουλο.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ