Καλλιθέα: «Λουκέτο» και πρόστιμο 60.000 ευρώ στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών – Δεν είχε καν άδεια λειτουργίας

Μετά το νέο περιστατικό έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, οι αρμόδιες υπηρεσίες σφράγισαν τον χώρο.

 

Καλλιθέα: «Λουκέτο» και πρόστιμο 60.000 ευρώ στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών - Δεν είχε καν άδεια λειτουργίας

Σε άμεση σφράγιση και επιβολή του ανώτατου προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου, ύψους 60.000 ευρώ, στο «Κέντρο Ειδικών θεραπειών» το οποίο λειτουργεί χωρίς άδεια στην Καλλιθέα, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, μετά το νέο περιστατικό έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ειδικότερα, μετά το συμβάν της Τρίτης, όπου ένα 11χρονο παιδί ΑμεΑ ακροβατούσε στο περβάζι τρίτου ορόφου χωρίς να το έχει υπό την επίβλεψή του κανένας, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ένα 11χρονο παιδί διέτρεχε κίνδυνο, καθώς εντοπίστηκε να ακροβατεί στο περβάζι του παραθύρου του 3ου ορόφου του κτιρίου. Για το περιστατικό το οποίο συνέβη την Τρίτη 14 Μαρτίου είχε συλληφθεί η υπεύθυνη του κέντρου και τρεις ακόμη εργαζόμενοι, ενώ ειδοποιήθηκαν οι γονείς για να παραλάβουν τα παιδιά (με αυτισμό και νοητική υστέρηση) και να τα μεταφέρουν σε άλλο κέντρο.

Πρόστιμο από την περιφέρεια

Έπειτα από ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι ο τίτλος που έφερε ως «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών» ήταν παραπειστικός, προκειμένου να μην υπόκειται σε αδειοδότηση και έλεγχο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το πόρισμα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την Περιφέρεια, η δομή χρησιμοποιεί τον τίτλο «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών», ενώ επί της ουσίας λειτουργεί ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ, φιλοξενώντας 48 συνολικά παιδιά ηλικίας 4 έως 20 ετών.

Όπως διαπιστώθηκε το «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών» λειτουργούσε χωρίς την απαραίτητη άδεια. Έτσι η περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε άμεση σφράγιση και επιβολή του ανώτατου προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου, ύψους 60.000 ευρώ.

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ