Κάλπη στην Πάτρα για τις Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο

Στο Στρούμπειο θα ψηφίσουν στις 5 Φεβρουαρίου οι Κύπριοι που ζουν στην Πάτρα.

Κάλπη στην Πάτρα για τις Προεδρικές εκλογές στην Κύπρο

Τέσσερις ημέρες έχουν απομείνει για τη διεξαγωγή των Προεδρικών Εκλογών στην Κύπρο και οι τρεις κυρίαρχοι πρωταγωνιστές για τον προεδρικό θώκο, εντείνουν τις προσπάθειές τους επικοινωνιακά και τακτικά, για να κερδίσουν είτε από την πρώτη Κυριακή της 5ης Φεβρουαρίου, κάτι που φαντάζει για τους Κύπριους αναλυτές σχεδόν αδύνατον, είτε να περάσουν στον δεύτερο γύρο στον δρόμο για το Προεδρικό Μέγαρο.

Οπως συμβαίνει πάντα, έτσι και φέτος, θα στηθεί κάλπη και στην Πάτρα για να εξυπηρετηθούν οι Κύπριοι που ζουν στην πόλη και να μπορέσουν να ασκήσουν με άνεση το εκλογικό τους δικαίωμα, αφού μην ξεχνάμε η κυπριακή κοινότητα είναι μεγάλη από ανθρώπους που ζουν μόνιμα αλλά και φοιτητές.

Ο πρόεδρος της Φοιτητικής Ενωσης Κυπρίων Πάτρας, Χρίστος Τριταίος ενημέρωσε την εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι εκλογικό δικαίωμα για αυτές τις εκλογές έχουν 485 άτομα, εκ των οποίων οι 420 είναι φοιτητές και οι 65 μόνιμοι κάτοικοι.
Μετά από αίτημα που είχε καταθέσει η πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα προς το Δήμο Πατρέων, αποφασίστηκε να διατεθεί τα δύο επόμενα σαββατοκύριακα το Στρούμπειο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Μαιζώνος για τις ανάγκες της διενέργειας της εκλογικής διαδικασίας για τις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τα σαββατοκύριακα 4-5 και 11-12 Φεβρουαρίου. Η διαδικασία θα λάβει χώρα στην αίθουσα γυμναστηρίου του σχολικού συγκροτήματος.

ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ

Στο πολιτικό σκέλος των εκλογών της Κύπρου οι δημοσκοπήσεις και στοιχηματικές εταιρείες συμπίπτουν στις προβλέψεις τους για το αποτέλεσμα των εκλογών, δίνοντας ως νικητή τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη, Νίκο Χριστοδουλίδη. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα, με τους Αβέρωφ Νεοφύτου από τον Δημοκρατικό Συναγερμό (ΔΗΣΥ) και τον Ανδρέα Μαυρογιάννη από το ΑΚΕΛ, να εναλλάσσονται για την δεύτερη θέση. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο Ν. Χριστοδουλίδης φαίνεται ότι λαμβάνει μεταξύ 33 και 39%, ο Α. Μαυρογιάννης 22,7 έως 27,7% και ο Α. Νεοφύτου μεταξύ 21,7 έως 26,7%.

Οι κάλπες θ’ ανοίξουν το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου και σε περίπτωση που χρειαστεί, στις 12 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένος ο δεύτερος εκλογικός γύρος.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments