Καναδάς: Έφτιαξαν αλυσίδα με 2.190 χάρτινες χιονονιφάδες, ύψους 404 μέτρων και μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες

Τις χάρτινες νιφάδες κατασκεύασαν παιδιά από όλη την χώρα και σε αυτές έγραψαν τις ανησυχίες τους για θέματα κλιματικής αλλαγής.

Βιβλίο

Οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος συνέλεξε 2.190 χάρτινες χιονονιφάδες κατασκευασμένες από παιδιά σε όλο τον Καναδά για να συνθέσει τη μεγαλύτερη αλυσίδα νιφάδων χιονιού από χαρτί στον κόσμο.

H Guinness World Records, υπεύθυνη για το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσε ότι η οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος για παιδιά κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ, όταν η αλυσίδα συναρμολογήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Τορόντο και το ύψος της ήταν περίπου 404 μέτρα.

«Αξίζει να ακουστεί η φωνή των παιδιών μας»
Η Earth Rangers συγκέντρωσε τις νιφάδες χιονιού φτιαγμένες από παιδιά σε όλο τον Καναδά από τον Ιούνιο. Από τα παιδιά ζητήθηκε να γράψουν στις χάρτινες δημιουργίες τους τις ανησυχίες τους για θέματα κλιματικής αλλαγής και τις ελπίδες τους για το μέλλον.

«Οι χιονονιφάδες αντιπροσωπεύουν ένα μέρος του πληθυσμού που αξίζει να ακουστεί η φωνή του: τα παιδιά μας. Ενώ πολλοί ενήλικες μπορεί να βλέπουν την κλιματική κρίση ως ανυπέρβλητη, τα παιδιά γνωρίζουν ότι αυτό δεν αποτελεί επιλογή» είπε ο Τόβα Μπαρόκας, πρόεδρος της Earth Rangers.

«Έχει ζωτική σημασία να αισθάνονται αισιόδοξα ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση, ακόμη και μια τόσο μεγάλη όσο η κλιματική αλλαγή, αν συνεργαστούμε».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop