Κάπνιζε μελίσσια και προκάλεσε πυρκαγιά στην Εύβοια – Συνελήφθη 87χρονος
Ένα τυχαίο άναμμα φωτιάς για κάπνισμα μελισσιών λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε επικίνδυνη πυρκαγιά στον Αλμυροπόταμο Εύβοιας, με έναν 87χρονο να συλλαμβάνεται στο πλαίσιο του αυτοφώρου.
Στη σύλληψη ενός 87χρονου προχώρησαν χθες, Τετάρτη 21 Μαΐου 2025, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλιβερίου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ως υπαίτιο της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στον Αλμυροπόταμο Εύβοιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, ο ηλικιωμένος προσπαθούσε να καπνίσει μελίσσια στην περιοχή, όταν από τη διαδικασία ξέσπασε η φωτιά. Παρότι προσπάθησε αρχικά να τη σβήσει μόνος του, τραυματιζόμενος μάλιστα με ελαφρά εγκαύματα, η πυρκαγιά ξέφυγε από τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να καλέσει την Πυροσβεστική.
Κρέστενα: Συνελήφθη άνδρας για τη φωτιά, μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Η άμεση κινητοποίηση των αρχών, με επίγεια και εναέρια μέσα, απέτρεψε την επέκταση της πυρκαγιάς, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Από τις φλόγες κάηκε μικρή αγροτική έκταση με ελαιόδεντρα.
Σε βάρος του 87χρονου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 3.093,75 ευρώ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, για πρόκληση πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Εγκαίνια της συλλογής πλαστινοποιημένων δειγμάτων του Εργαστηρίου Ανατομίας του Πανεπιστημίου Πατρών
Το Sony WH-CH730N και το WH-CH530 καταφθάνουν με εντυπωσιακή μπαταρία
Ύπνος με σουτιέν: Επιτρέπεται ή κάνει κακό στο στήθος;
Πρυτάνεις επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΕΑΠ στην ΔΕΘ
Το Sony WH-1000XM4C φέρνει Bluetooth 6 και ανανεωμένο ήχο
