Καραμανδάνειο Νοσοκομείο: «Μην το κλείνετε, ανήκει στα παιδιά μας» – Διαψεύδεται η μεταφορά

Με σύνθημα: «Μη κλείνετε το Καραμανδάνειο ανήκει στα παιδιά μας» χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο: «Μην το κλείνετε, ανήκει στα παιδιά μας» – Διαψεύδεται η μεταφορά Το αίτημα της κινητοποίησης

Μέτωπο διάσωσης του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου της ευρύτερης περιφέρειας, του Καραμανδανείου, συνέστησαν φορείς της πόλης.

Η έλλειψη αναισθησιολόγων και η άμεση απειλή για αναστολή των χειρουργείων σε συνδυασμό με την πληροφορία ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προσανατολίζεται στην μεταφορά του Χειρουργικού Τομέα (χειρουργεία, ΩΡΛ, ορθοπαιδική) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχουν ξεσηκώσει την νοσοκομειακή κοινότητα και φορείς της περιοχής.

Με σύνθημα: «Μην κλείνεται το Καραμανδάνειο ανήκει στα παιδιά μας» χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου.

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο: «Μην το κλείνετε, ανήκει στα παιδιά μας» – Διαψεύδεται η μεταφορά

Ο Κ. Πελετίδης απευθύνει κάλεσμα για οργανωμένο αγώνα

Παρών ήταν ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου και η αρμόδια αντιδήμαρχος Βίβιαν Σαμούρη.

«Το ΔΣ του Καραμανδανείου έκανε συνάντηση με τον υπεάρχη με αίτημα τις προσλήψεις αναισθησιολόγων χωρίς αποτέλεσμα. Ζήτησε συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα αλλά δεν κατέστη εφικτό. Ποιο είναι το εμπόδιο άραγε;» ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Πελετίδης και πρόσθεσε: «Η δημοτική αρχή δεν θα επιτρέψει να κλείσει το Νοσοκομείο. Συντονισμένα θα οργανώσουμε τη διεκδίκησή μας αφού δεν μπορούμε να πείσουμε τους αρμοδίους».

Ο πρώην πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και χειρουργός του νοσοκομείου, Βασίλης Αλεξόπουλος επισήμανε: «Ζητάμε να παραμείνει αυτόνομο το παιδιατρικό νοσοκομείο της Πάτρας και να εμπλουτιστεί με νέες ειδικότητες και να ενισχυθεί. Εδώ και 8 μήνες μας λένε πως έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις των αναισθησιολόγων αλλά ακόμα περιμένουμε. Ζητάμε να στηριχθεί το Καραμανδάνειο από την 6η ΥΠΕ όπως έπραξε η 1η ΥΠΕ για τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας».

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο: «Μην το κλείνετε, ανήκει στα παιδιά μας» – Διαψεύδεται η μεταφορά

Η Ράνια Κελεσίδου

Το μέλος της Τριμελούς Επιτροπής του νοσοκομείου στην Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας (ΕΙΝΑ), Ράνια Κελεσίδου, ανέφερε: «Θέλουμε το Καραμανδάνειο κόντρα στους καιρούς, τις ελλείψεις και τις πολιτικές, να μείνει ανοικτό. Είναι το αμιγώς παιδιατρικό νοσοκομείο της ΝΔ Ελλάδας που από τον περασμένο Νοέμβριο το πρόβλημα με τους αναισθησιολογικό τμήμα παραμένει ανοικτό. Εχουμε μείνει με δύο αναισθησιολόγους να καλύπτονται οι ανάγκες καθώς από τον Ιανουάριο έχουν βγει δύο σε σύνταξη, ενώ από τον Ιούνιο θα συνταξιοδοτηθεί και η διευθύντρια του Τμήματος. Ο Χειρουργικός Τομέας κάνει 1.800 χειρουργεία το χρόνο και εξυπηρετεί τα παιδιά πάνω από 20 νομών» και κατέληξε: «Αυτό που μας έχει μείνει είναι να απευθυνθούμε στον πατραϊκό λαό και να έχουμε μια κραυγή βοήθειας για αυτό το νοσοκομείο που ανήκει στα παιδιά και στους πολίτες και αξίζει να είναι ανοικτό».

 

 

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο: «Μην το κλείνετε, ανήκει στα παιδιά μας» – Διαψεύδεται η μεταφορά

Δημήτρης Ράπτη, Δημήτρης Ζιαζιάς

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Καραμανδανείου Δημήτρης Ράπτης τόνισε: «Θέλουμε το Νοσοκομείο να παραμείνει στη θέση του, δεν συζητάμε την μετακίνηση αλλά την αναβάθμισή του με προσλήψεις νέου προσωπικού. Διεκδικούμε την αναβάθμιση του Αναισθησιολογικού Τμήματος, το οποίο αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού και την άρση των αναστολών για να καλυφθούν οι κενές θέσεις». Ο ίδιος έθεσε και το θέμα του μαγνητικού τομογράφου τον οποίο έχει προμηθευτεί το Νοσοκομείο αλλά δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα εξαιτίας διαφόρων προσκομμάτων.

Στην πολυετή προσφορά του Καραμανδανείου στα παιδιά της ευρύτερης περιφέρειας αναφέρθηκε ο τ. πρόεδρος του Σωματείου Φώτης Δημακόπουλος. «Χιλιάδες παιδιά έχουν κερδίσει της ζωή τους στις κλίνες αυτού του νοσοκομείου χωρίς ποτέ να έχει τη στήριξη της πολιτείας. Τώρα ήρθε η ώρα οι αρμόδιοι να πράξουν τα δέοντα».

Ο πρόεδρος της ΕΙΝΑ Δημήτρης Ζιαζιάς ανέφερε πως «είναι μόνο στο χέρι μας να αποτρέψουμε τα χειρότερα που δυστυχώς έχουν προδιαγραφεί. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης ή κλεισίματος».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Αγίου Ανδρέα» Μιχάλης Στελλάτος είπε: «συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συναδέλφων ενάντια στην συρρίκνωση και υποβάθμιση του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου της περιφέρειάς μας. Θα παλέψουμε όλοι μαζί για να μην κλείσει το Καραμανδάνειο».

Εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ Αχαΐας ο Κώστας Πετρόπουλος ανέφερε «στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων του Καραμανδανείου ενάντια στον αγώνα υποβάθμισης του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου»

Καραμανδάνειο Νοσοκομείο: «Μην το κλείνετε, ανήκει στα παιδιά μας» – Διαψεύδεται η μεταφορά

Ο Χρήστος Πετρόπουλος

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων Χρήστος Πετρόπουλος, ο οποίος τόνισε «δεν θα μείνουν στην αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών. Είναι και άλλοι συνάδελφοί μας επαπειλούμενοι να μείνουν εκτός καθώς προωθείται από την κυβέρνηση η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας».

Σε οργανωμένες κινητοποιήσεις κάλεσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, Δημήτρης Μαρμούτας. «Μόνο με τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε αυτά που πρέπει για τα παιδιά».

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Γονέων του Δήμου Πατρέων αναφέρει: «Με λύπη μας πληροφορούμαστε ότι εν έτη 2022 δεν είναι δυνατή η ασφαλής λειτουργία του Αναισθησιολογικού Τμήματος και των χειρουργείων «Καραμανδάνειου–Γενικού Νοσοκομείου Παίδων». Είναι πρωτοφανές για ένα νοσοκομείο παίδων που εξυπηρετεί όχι μόνο τον Δήμο μας αλλά και όλη τη Δυτική Ελλάδα να μην έχει αναισθησιολόγο και κατ’ επέκταση χειρουργεία και να κινδυνεύουν ζωές παιδιών. Η Ενωση Γονέων του Δήμου Πατρέων στηρίζει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του «Καραμανδάνειου» και θα είναι στο πλευρό τους με ό,τι μέσα διαθέτει για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου».

ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ

Ερωτηθείς από την «Π» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης ανέφερε: «Δεν υπάρχει θέμα μεταφοράς των χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών».

Σε ό,τι αφορά την έλλειψη αναισθησιολόγων εξέφρασε την άποψη ότι «αυτή τη στιγμή το Καραμανδάνειο είναι καλυμμένο από αναισθησιολόγους. Εχει τέσσερις». Ωστόσο όπως ανέδειξε προ ημερών η «Π» η διευθύντρια συνταξιοδοτείται μετά το Πάσχα και οι άλλοι δύο που έχουν μετακινηθεί από το ΠΓΝΠ και τον «Αγιο Ανδρέα» έχουν ζητήσει ήδη την επιστροφή τους στις οργανικές τους θέσεις. Αυτό σημαίνει ότι το νοσοκομείο σε λίγες ημέρες, αν συμβούν τα παραπάνω, θα διαθέτει έναν αναισθησιολόγο.

Επ’ αυτού ο κ. Καρβέλης ανέφερε: «Οταν φύγει η διευθύντρια θα αντικατασταθεί. Για τους άλλους δύο δεν έχει γίνει δεκτό το αίτημά τους να φύγουν. Επομένως δεν προκύπτει ζήτημα. Αν το υπουργείο προκηρύξει τις δύο μόνιμες θέσεις θα προχωρήσουμε και αυτή τη διαδικασία. Σήμερα πάντως δεν προκύπτει ζήτημα».

Καταλήγοντας ο κ. Καρβέλης υπενθυμίζει ότι «από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων μου έθεσε ως προτεραιότητα την ανάγκη ανέγερσης ενός σύγχρονου παιδιατρικού νοσοκομείου. Δεν σας κρύβω ότι έχουμε προχωρήσει και στην αναζήτηση έκτασης. Την ανάγκη για νέο παιδιατρικό νοσοκομείο την επισήμανε και η αν. Υπουργός κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο νοσοκομείο. Επομένως μόλις το υπουργείο το αποφασίσει και με τη στήριξη όλων θα κάνουμε το βήμα που πρέπει».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμποροι - Φορείς Αιγιάλειας: Η ρήτρα ρεύματος καταστροφική και παράνομη
Πάτρα: Συνάντηση ΣΚΕΑΝΑ με Πελετίδη
Δυτική Αχαΐα-Καλάβρυτα: Γι’ αυτό δεν θέλουν να κλείσουν οι τράπεζες - Τι λένε οι έμποροι των περιοχών
Κατσιφάρας για Λαδόπουλου: Είναι ασαφές το τι θα γίνει - Οι διαφορές με το δικό μας σχεδιασμό