Καραθανασόπουλος (αυξήσεις ηλεκτρικής ενέργειας): Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των αρπακτικών της πράσινης ενέργειας…

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα των στρατηγικών επιλογών που υπηρέτησαν ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ…», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

Καραθανασόπουλος (αυξήσεις ηλεκτρικής ενέργειας): Για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των αρπακτικών της πράσινης ενέργειας...

Μύδρους εξαπέλυσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαϊας του ΚΚΕ, για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της θεαματικής αύξησης στους λογαριασμούς ρεύματος.

«Η ακρίβεια δεν είναι ουρανοκατέβατη, ούτε φυσικό φαινόμενο. Σχετίζεται με τις στρατηγικές επιλογές εξυπηρέτησης των αναγκών των πολυεθνικών, και από τη μία πλευρά του Ατλαντικού και από την άλλη. Επιλογές που, τουλάχιστον, σε επίπεδο ΕΕ υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως. Η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας έγινε για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των αρπακτικών της πράσινης ενέργειας».

«Η απελευθέρωση της ενέργειας σε συνδυασμό με την πράσινη μετάβαση οδήγησαν σε αυτό το περιβάλλον όπου, ενώ η Ελλάδα είναι πλούσια σε πηγές παραγωγής ενέργειας, αυτή τη στιγμή εξαρτάται πάνω από το 60% της παραγωγής της είτε από το φυσικό αέριο, είτε από εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των στρατηγικών επιλογών που υπηρέτησαν ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ οδηγήθηκαν τα πράγματα με την τεράστια εκτόξευση του κύματος ακρίβειας που κατατρώγει το λαϊκό εισόδημα» ανέφερε.

«Για να μπορέσει να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης δεν φθάνουν τα ημίμετρα που δεν καλύπτουν την τεράστια απώλεια λαϊκού εισοδήματος, ούτε η πολιτική της ΕΕ που μιλά για στοχευμένες μειώσεις μόνο για τα πλέον εξαθλιωμένα στρώματα και όχι συνολικά για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, αυτό που απαιτείται είναι μέσα από την λαϊκή παρέμβαση και την πάλη να παρθούν τέτοια μέτρα που τουλάχιστον να φρενάρουν αυτό το κύμα ακρίβειας και τις επιπτώσεις του» τόνισε.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε ζητήσει την κατάργηση των έμμεσων φόρων στα καύσιμα και στην ηλεκτρική ενέργεια και των ειδικών φόρων κατανάλωσης ως ένα πρώτο βήμα.

Προσέθεσε ότι «δεν υπάρχουν σωτήρες, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό όπως έδειξαν και οι αγώνες των εργαζομένων στην COSCO και στην e-food» και τόνισε καταλήγοντας:

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ