Καραθανασόπουλος για ελλείψεις στο ΕΚΑΒ: Υποστελέχωση και «μπαλώματα», κίνδυνος για τους ασθενείς

Δήλωση Νίκου Καραθανασόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου βουλευτή Αχαΐας μετά την περιοδεία του στο Σταθμό του ΕΚΑΒ στο λιμάνι της Πάτρας.

Καραθανασόπουλος για ελλείψεις στο ΕΚΑΒ: Υποστελέχωση και «μπαλώματα», κίνδυνος για τους ασθενείς

«Τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες σε Κω, Νέα Μάκρη και Χαλκιδική, αποτελούν εγκλήματα διαρκείας, που συνεχίζονται από κυβέρνηση σε κυβέρνηση και αποτελούν απότοκο της διαχρονικής υποβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του» δήλωσε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Καραθανασόπουλος, μετά την περιοδεία του στο Σταθμό του ΕΚΑΒ στο λιμάνι της Πάτρας.

«Οι ελλείψεις του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, γιατρών και διασωστών, αλλά και ο γερασμένος ή ελλιπής στόλος των ασθενοφόρων, κυρίως στην περιφέρεια, αποτελεί κίνδυνο για τους ασθενείς και κάνει το έργο των διασωστών πολλές φορές έως και ακατόρθωτο, αφού μπορεί να χρειαστεί να διανύσουν χιλιόμετρα για ένα περιστατικό ή να αλλάξουν έναν ή και 2 νομούς για να φτάσουν σε κάποιον που το έχει ανάγκη» πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Η υποστελέχωση και τα «μπαλώματα» με συμβάσεις και επικουρικό προσωπικό που επί της ουσίας αποτελούν ομηρία για τους διασώστες του ΕΚΑΒ -που ακόμα και αυτοί δεν φτάνουν για να καλύψουν τις οξυμένες ανάγκες – δεν λύνουν τα προβλήματα που από χρόνια έχουν συσσωρευτεί  στα Κέντρα Άμεσης Βοήθειας, αλλά και συνολικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Πόσο μάλλον όταν στο έδαφος αυτό των τραγικών ελλείψεων, ως λύση έρχονται οι «συμπράξεις» με τον ιδιωτικό τομέα, που τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν, κλείνοντας τα αυτιά τους στις διεκδικήσεις του υγειονομικού προσωπικού για γενναία χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για προσλήψεις μόνιμων γιατρών και υγειονομικού προσωπικού, για ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας.

Το δίλημμα λοιπόν μπροστά στις εκλογές είναι ή με τα κέρδη τους ή με τις ανάγκες μας και η απάντηση είναι ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ στις 25 Ιούνη, για να είναι ακόμα πιο ισχυρός ο λαός και οι διεκδικήσεις για ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγεία, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και με σύγχρονες, αναβαθμισμένες υπηρεσίες».

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Τηλεφωνική επικοινωνία το μεσημέρι Μητσοτάκη – Κασσελάκη
Άννα Μαστοράκου: Στη διημερίδα του «Καραμανδανείου» με θέμα «Πρακτικά παιδιατρικά και νεογνολογικά θέματα»
Πάτρα: Πετυχημένη ημερίδα για το έργο Tribute - Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα
Τσίπρας σε Κασσελάκη: «Να χαρείς αυτές τις ημέρες. Οι χαρές στην πολιτική δεν είναι περίσσιες»– Αλλαγή «σκυτάλης» στον ΣΥΡΙΖΑ