Καρφίτσα δεν έπεφτε στην εκδήλωση για τον Γερμανό συγγραφέα Sebastian Fitzek στο Public της Αθήνας

Ημασταν εκεί και καταγράψαμε το ενθουσιώδες κλίμα που επικρατούσε.

Ο Γερμανός συγγραφέας Sebastian Fitzek, παγκόσμιο φαινόμενο των ψυχολογικών θρίλερ, του οποίου τα βιβλία στα Ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «Διόπτρα», ήρθε στην Ελλάδα για το νέο του βιβλίο «Mimic»και στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαΐου στο Public του Συντάγματος στην Αθήνα έγινε πανδαιμόνιο.

Ο κόσμος είχε αρχίσει να καταφθάνει από τις 17:30, για την εκδήλωση που ξεκινούσε στις 20:30!

Οι φαν του Fitzek, νεαρής ηλικίας ως επί το πλείστον, περίμεναν, υπομονετικά τον αγαπημένο τους συγγραφέα, που εμφανίστηκε στην ώρα του, πρόσχαρος, χαμογελαστός, φιλικός και, όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της συνομιλίας του με τη δημοσιογράφο Μαρία Ακριβού, με πολύ χιούμορ.

Μέσα από το πινγκ πονγκ των ερωταπαντήσεων, τη διερμηνεία των οποίων έκανε από τα Αγγλικά στα Ελληνικά ο συγγραφέας-μεταφραστής Βαγγέλης Γιαννίσης, μάθαμε τα εξής για τον πιο επιτυχημένο συγγραφέα ψυχολογικών θρίλερ στη Γερμανία:

-Κάθε φορά γράφει ένα βιβλίο σαν να ήταν το μοναδικό που θα μπορούσε να γράψει στη ζωή του. Κι έτσι εμπνέεται.

-Θεωρεί ότι ένα καλό ψυχολογικό θρίλερ δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στη ζωή παρά στον θάνατο. Νιώθουμε μόνοι σε αυτή την εποχή βίας, είπε,  γιατί δεν έχουμε απαντήσεις. Κι ένα βιβλίο μπορεί να μας αποκαλύψει τα κίνητρα για το τι συμβαίνει στον κόσμο, καλύτερα από τις ειδήσεις στην τηλεόραση.

-Είναι επαγγελματίας ψεύτης, οπότε όλα όσα γράφει είναι ψέματα. Παρ’ όλα αυτά, έχει τύχει να παραλλάξει κάποιες λεπτομέρειες μιας κοινότοπης ιστορίας που άκουσε.

-Δεν κοιμάται καλά τα βράδια. Εχει φόβους, και ίσως γι’ αυτό γράφει, όπως εξήγησε. Για να τους ξεπεράσει. Οπότε μεταφέρει στο κοινό τους εφιάλτες του, οι αναγνώστες μένουν ξάγρυπνοι, κι αυτός, τελικά κοιμάται σαν πουλάκι κι από πάνω πληρώνεται.

-Το βιβλίο που γράφει τώρα, και θα κυκλοφορήσει επίσης από τις εκδόσεις «Διόπτρα», έχει τίτλο «Το κορίτσι του ημερολογίου». Εχει να κάνει με μια μητέρα που υιοθετεί ένα μωρό και όταν αυτό χρειάζεται μια μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, εκείνη αναζητά τους βιολογικούς γονείς του παιδιού. Το γραφείο υιοθεσιών δεν μπορεί να της δώσει το όνομα των γονιών, γιατί σε αυτή την περίπτωση η θετή μητέρα θα πεθάνει…

Και για να καταλάβουμε, καλύτερα, το φαινόμενο Fitzek, για τις παρουσιάσεις του νέου του βιβλίου ανά τη Γερμανία, όπως αποκάλυψε ο εκδότης της «Διόπτρας» Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, έχουν ήδη προπωληθεί 165.000 εισιτήρια(!).

Στο τέλος της εκδήλωσης, o Fitzek με ανεξάντλητη υπομονή, υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του και φωτογραφήθηκε με τους ορκισμένους φαν του, οι εκδηλώσεις λατρείας των οποίων στο πρόσωπό του, θύμιζαν αντίστοιχες σε σταρ της ροκ.