Καρναβαλικός Οργανισμός: Εδιωξαν εθελόντρια με 20ετή προσφορά – Η Ελενα Χρονοπούλου καρναβαλίστρια από τη δεκαετία του ’60 μιλά στην «Π»

Απαξίωση από συνεργάτη του Δήμου Πατρέων. Η παθούσα μιλά στην «Π» για πολιτικά κίνητρα πίσω από τον αποκλεισμό της από τον Τομέα του Εθελοντισμού του Καρναβαλιού.

Καρναβαλικός

Απίστευτες πρακτικές απαξίωσης, αυταρχισμού και αποκλεισμών μέσω… μηνυμάτων Facebook επικρατούν στον Καρναβαλικό Οργανισμό, με αποφάσεις που γνωστοποιούνται από συνεργάτες της προέδρου του Ηρας Κουρή! Η παθούσα μάλιστα, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», διαβλέπει πολιτικά κίνητρα πίσω από τον ανεξήγητο αποκλεισμό της από τον Τομέα του Εθελοντισμού του Πατρινού Καρναβαλιού!

Οπως αποκαλύπτει σήμερα η «Π», η κυρία Ελενα Χρονοπούλου, καρναβαλίστρια ήδη από τη δεκαετία του 1960, με 20ετή προσφορά στον εθελοντισμό και με 12ετή θητεία ως διαμερισματική σύμβουλος στο παρελθόν, με τις παρατάξεις Φλωράτου και Δημαρά, παύθηκε αιφνιδιαστικά και με συνοπτική διαδικασία από τον τομέα των εθελοντών του Πατρινού Καρναβαλιού, με μήνυμα του υπεύθυνου εθελοντών Ανέστη Χανουμίδη. Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον άνθρωπο, ο οποίος έχει τοποθετηθεί και σύνδεσμος του ΔΣ της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας με τη Γνωμοδοτική Επιτροπή, κάτι που σημαίνει ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της προέδρου.

Καρναβαλικός

Η Ελενα Χρονοπούλου, ως εθελόντρια στην περυσινή διοργάνωση, με την Τελάλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού

Η κ. Χρονοπούλου «παύθηκε» από τα καθήκοντά της στον Τομέα Εθελοντών, απλά μέσω ενός… messenger που της απέστειλε ο κ. Χανουμίδης, μετά τη λήξη του περυσινού Καρναβαλιού και στο οποίο, με απόλυτο ύφος, της ανακοίνωνε ότι: «Καλημέρα. Επιστρέφετε την κολαρίνα, μια μέρα καθημερινή από τις 09.00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι στα Παλαιά Σφαγεία, στη Γραμματεία, για να σας ξεχρεώσουμε. Και εδώ λήγει το κομμάτι της συνεργασίας μας στον τομέα των Εθελοντών του Πατρινού Καρναβαλιού.

Σας ευχαριστούμε για την προσπάθειά σας, όμως δυστυχώς δεν κρίθηκε ικανή να ανταπεξέλθει στις σημαντικές απαιτήσεις που έχει ο τομέας μας, ιδιαίτερα στο κομμάτι των Παρελάσεων. Με δική σας πρωτοβουλία μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε από εδώ και στο εξής. Οχι όμως, με ό,τι σχετίζεται με τον τομέα των Εθελοντών. Να είστε πάντα καλά. Σας ευχαριστώ. Ανέστης Χανουμίδης».

Καρναβαλικός

Το μήνυμα που εστάλη στην κ. Χρονοπούλου, για την αποπομπή της από τους Εθελοντές του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η κ. Χρονοπούλου προσπάθησε να μάθει τους λόγους του αποκλεισμού της, αλλά μάταια, καθώς δεν έλαβε καμία απάντηση! Το πρωί του προηγούμενου Σαββάτου έσπευσε να πάρει τη διαπίστευση της εθελόντριας, ώστε να προσφέρει και φέτος τις υπηρεσίες της, αρχικά στην Τελετή Εναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού και ακολούθως σε όλες τις υπόλοιπες εκδηλώσεις και παρελάσεις. Ομως κάτι τέτοιο δεν έγινε εφικτό, αφού ο κ. Χανουμίδης της γνωστοποίησε ότι έχει παυθεί διά παντός από την ομάδα των εθελοντών!

Η ίδια ζήτησε να μάθει τους λόγους, αλλά απάντηση δεν πήρε και το ίδιο βράδυ, όταν προσπάθησε να περάσει στην πλ. Γεωργίου με την υπόλοιπη ομάδα των εθελοντών, της απαγορεύτηκε η είσοδος. Η ίδια ζήτησε την παρέμβαση της πρόεδρου της ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Τέχνης, πλην όμως η Ηρα Κουρή δεν έδωσε κάποια λύση….

Η ίδια η Ελενα Χρονοπούλου, μιλώντας στην «Π» διαβλέπει πίσω από τον αποκλεισμό της πολιτικά ελατήρια, καθώς είχε ταχθεί δημόσια υπέρ της υποψηφιότητας του Κώστα Σβόλη για τον Δήμο Πατρέων. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, χθες τηλεφώνησε και έστειλε και sms στην πρόεδρο για να λάβει απαντήσεις για τον αποκλεισμό της, χωρίς όμως να λάβει καμία απάντηση.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η επίσημη τοποθέτηση της προέδρου του Καρναβαλικού Οργανισμού, στη σημερινή αποκάλυψη της «Π»…