Καρπενήσι: Αστυνομικός παγίδευσε δύο απατεώνες που του τηλεφώνησαν ως «λογιστές»

Πήγαν στην πολυκατοικία του για να παραλάβουν χρήματα και κοσμήματα – Συνελήφθησαν ο «εισπράκτορας» και ο οδηγός του

Καρπενήσι: Αστυνομικός παγίδευσε δύο απατεώνες που του τηλεφώνησαν ως «λογιστές»

Με το γνωστό πρόσχημα του «λογιστή» επιχείρησαν να εξαπατήσουν έναν αστυνομικό στο Καρπενήσι δύο άνδρες, οι οποίοι όμως δεν γνώριζαν ότι το υποψήφιο θύμα είχε αντιληφθεί την παγίδα και είχε ήδη ενημερώσει την Αστυνομία.

Η απόπειρα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε περιοχή του Καρπενησίου Ευρυτανίας. Ο αστυνομικός, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα που παρουσιάστηκε ως λογιστής.

Ο δράστης επιχείρησε να τον πείσει ότι ήταν απαραίτητο να καταγραφούν χρήματα και κοσμήματα που είχε στην κατοχή του, προκειμένου -όπως υποστήριζε- να αποφευχθεί η επιβολή προστίμου.

Ο αστυνομικός κατάλαβε ότι επρόκειτο για απόπειρα απάτης και ενημέρωσε άμεσα την υπηρεσία του. Ακολούθησε επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καρπενησίου, με την πολυκατοικία όπου διέμενε να τίθεται υπό διακριτική επιτήρηση.

Η παγίδα στην πολυκατοικία

Λίγη ώρα αργότερα, ένα αυτοκίνητο έφτασε στην πολυκατοικία. Ένας από τους δύο άνδρες κατέβηκε από το όχημα και μπήκε στο κτίριο, έχοντας ως στόχο να παραλάβει σακούλα με αντικείμενα που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο και προσομοίαζαν με κοσμήματα.

Οι αστυνομικοί περίμεναν την κατάλληλη στιγμή και τον ακινητοποίησαν. Στη συνέχεια συνελήφθη και ο δεύτερος άνδρας, ο οποίος είχε παραμείνει στο αυτοκίνητο και φέρεται να είχε αναλάβει τον ρόλο του οδηγού.

Καρπενήσι: Αστυνομικός παγίδευσε δύο απατεώνες που του τηλεφώνησαν ως «λογιστές»

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε, επιπλέον, ότι ο οδηγός δεν είχε άδεια ικανότητας οδήγησης, καθώς του είχε αφαιρεθεί στο παρελθόν για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που αφορούσε οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τα κοσμήματα ήταν κρυμμένα στο αυτοκίνητο

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε κατασχέσεις δύο κινητών τηλεφώνων, 196,50 ευρώ, καθώς και του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε για τη μετακίνησή τους.

Κατά την έρευνα στο όχημα εντοπίστηκαν, κρυμμένα κάτω από τη μοκέτα του πατώματος και πίσω από τη θέση του συνοδηγού, δύο χρυσά κοσμήματα.

Πρόκειται για μία καρφίτσα σε σχήμα γάτας και ένα μενταγιόν με αλυσίδα, στο οποίο απεικονίζεται η αρχαία Αθηναϊκή κουκουβάγια.

Η Αστυνομία ερευνά πλέον τον τρόπο με τον οποίο περιήλθαν στην κατοχή των δύο ανδρών τα συγκεκριμένα κοσμήματα, καθώς και την προέλευσή τους.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ευρυτανίας και παραπέμφθηκαν ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών για να απολογηθούν.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο