Καρβέλης: Δεν έπαψε η φροντίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας για όλα τα παιδιά, πότε θα επαναλειτουργήσει το Καραμανδάνειο

Φωτια Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πατρών

«Μπορεί το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας να έχει αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία του, λόγω των ζημιών από τη φωτιά, όμως δεν έπαψε η φροντίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας για όλα τα παιδιά», ανέφερε, σε δηλώσεις του, ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Γιάννης Καρβέλης.

Όπως τόνισε ο κ. Καρβέλης, «μετά την εκκένωση του παιδιατρικού νοσοκομείου οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Καραμανδανείου συνέδραμαν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, τόσο του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» όσο και της πανεπιστημιακής παιδιατρικής κλινικής του ΠΓΝΠ». Παράλληλα, «οι γιατροί και νοσηλευτές ήσαν χθες και θα είναι και σήμερα στα δύο νοσοκομεία για να υποδεχθούν και να αντιμετωπίσουν παιδιατρικά περιστατικά», πρόσθεσε.

Όσον αφορά την εκκένωση του Καραμανδανείου, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέφερε ότι «έγινε με απόλυτη ασφάλεια και προτεραιότητα την καλύτερη φροντίδα των μικρών ασθενών που νοσηλεύονταν».

«Όσα παιδιά δεν χρειάζονταν περαιτέρω νοσηλεία πήραν εξιτήριο και έφυγαν για τα σπίτια τους, ενώ τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, τον «Άγιο Ανδρέα» και το Πανεπιστημιακό», σημείωσε ο κ. Καρβέλης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, αύριο θα επαναλειτουργήσει το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Επίδομα στους πυρόπληκτους, που και πως υποβάλλονται τα αιτήματα

Καιρός: Στο «κόκκινο» και σήμερα ο υδράργυρος, συναγερμός για πυρκαγιές, η πρόγνωση για την Πάτρα

Κίνδυνος Πυρκαγιάς: «Πορτοκαλί» συναγερμός σε Αχαΐα-Ηλεία και τέσσερις ακόμη Περιφέρειες ΧΑΡΤΗΣ

Φωτιά Πάτρα: Ποιος είναι ο Αστυνομικός που συγκίνησε μεταφέροντας στην αγκαλιά του ηλικιωμένο ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά Γηροκομείο: Στην Πάτρα και στο Καραμανδάνειο ο Αδωνις Γεωργιάδης, πότε θα επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ

Κικίλιας για φωτιά στην Πάτρα: Αντιμετωπίστηκε εντός δυο ωρών, η ανάρτηση και το «ευχαριστώ»

Κόλαση φωτιάς τη νύχτα στις Αχαρνές: Βελτιωμένη η εικόνα, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις, ζημιές σε εργοστάσια ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ