Κάσος: «Αντιπαράθεση» μεταξύ ελληνικών και τουρκικών πολεμικών πλοίων
Τόσο το περιστατικό αντιπαράθεσης ελληνικών και τουρκικών σκαφών όσο και οι παραβιάσεις νωρίτερα του εθνικού μας εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη σχετίζονται με την τουρκική άσκηση «Γαλάζια Φάλαινα».
«Αντιπαράθεση» μεταξύ πολεμικών σκαφών του Πολεμικού μας Ναυτικού και τουρκικών πλοίων έλαβε χώρα στη θαλάσσια περιοχή της Κάσου.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν μέχρις στιγμής δει το φως της δημοσιότητας, όλα ξεκίνησαν με τη συμμετοχή πολεμικών σκαφών της Τουρκίας στη ναυτική άσκηση MAVI BALINA (Γαλάζια Φάλαινα). Όπως συνηθίζεται, ελληνικό πολεμικό πλοίο παρατηρούσε τη δραστηριότητα στην περιοχή.
Με την ολοκλήρωση της άσκησης, τέσσερα τουρκικά πλοία, ενώ κατευθύνονταν προς τη ναυτική βάση του Ακσάζ, σταμάτησαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κάσου. Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού, με τη δύναμη να ενισχύεται με μία ακόμη ελληνική φρεγάτα. Τελικά, τα τουρκικά πλοία αποχώρησαν, χαράσσοντας ρότα προς τα τουρκικά παράλια.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δόθηκε εντολή άσκησης ετοιμότητας στον Ελληνικό στόλο. Δίχως όμως αυτή να σχετίζεται με το περιστατικό στην Κάσο.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα είχαμε και παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη.
Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε το ΓΕΕΘΑ, τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη (1 CN-235, 1 UAV και 2 ελικόπτερα) παραβίασαν σε τέσσερις περιπτώσεις τον ελληνικό εναέριο χώρο. Ακόμη, καταγράφηκαν ακόμη πέντε παραβιάσεις στο FIR Αθηνών.
Τα τουρκικά αεροσκάφη δεν ήταν οπλισμένα, ενώ δε σημειώθηκε εμπλοκή κατά την αναχαίτισή τους από τον ελληνικό εναέριο χώρο.
Από τις αρχές της χρονιάς είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη.
Διαβάστε επίσης:
Δένδιας: Κλείνουν 137 στρατόπεδα, κάθε μονάδα θα έχει αντί-drone σύστημα, όλες οι αλλαγές
Αγρίνιο: Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ανέλαβε την υπεράσπιση του 30χρονου
«Κιβωτός του Κόσμου»: Τι ποινή επιβλήθηκε στον πατέρα Αντώνιο
Τι ανακοίνωσε η εταιρεία Ελληνικό Μετρό για το λογότυπο του μετρό Θεσσαλονίκης
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σαλμονέλα: Τελικά πρέπει να πλένουμε το κοτόπουλο ή όχι;
Όλα όσα φέρνει η τελική αναβάθμιση The Naturalist Update στο Ball x Pit
Μεθεόρτιος Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο Πλατάνι Ρίου ΦΩΤΟ
Το μοιραίο λάθος που κάνουμε με το καρπούζι και χαλάει αμέσως: Πώς να το διατηρήσετε φρέσκο και τραγανό
PlayStation Plus Αυγούστου: Τρία παιχνίδια που δεν θυμίζουν σε τίποτα το ένα το άλλο
Δάσκαλοι, οι Νηπιαγωγοί και οι φίλοι της Αχαΐας στον Λόφο των Σταυρών ΦΩΤΟ
«Σιωπηλός δολοφόνος» η χοληστερίνη: Η απλή αλλαγή που τη μειώνει δραστικά χωρίς φάρμακα
Η «Κιβωτός Αγάπης» Πάτρας σε ενημέρωση και ευαισθητοποίηση ΒΙΝΤΕΟ
