Καταγγελίες για παραβιάσεις Τούρκων αλιέων στο Θρακικό Πέλαγος

Τεταμένο είναι το κλίμα στο Θρακικό Πέλαγος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αλιέων

limeniko skafi ypen

Τεταμένο είναι το κλίμα στο Θρακικό Πέλαγος μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αλιέων σύμφωνα με το xronos.gr. 

Σε σοβαρή καταγγελία προέβη μέσα από το ράδιο Χρόνος 87.5FM ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Σαρίκας, λέγοντας πως η κατάσταση που επικρατεί μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων αλιέων στο Θρακικό Πέλαγος, ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο αλιέας συναντήθηκε πριν μερικές ημέρες με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό, που περιόδευσε στον Έβρο, και στον οποίο «του επισημάναμε τα γεγονότα με τους Τούρκους αλιείς στην περιοχή μας και την πλήρη ανικανότητα ελέγχου των χωρικών μας υδάτων, γιατί περί αυτού πρόκειται». Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, οι Τούρκοι αλιείς μπαίνουν «στα 6 ναυτικά μίλια (της Ελλάδας) και όπου τους δίνεται η ευκαιρία -και τους δίνεται σε καθημερινή βάση σχεδόν- έχουν κατέβει μέχρι και τα 2 ναυτικά μίλια από τις ακτές των νησιών μας, Σαμοθράκης ή Λήμνου». Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και στις εκβολές του Έβρου, όπως και νοτιότερα στο Αιγαίο από τον Άη Στρατή μέχρι τη Λέσβο.

Ο κος Σαρίκας κάνει λόγο για «πλήρη αγανάκτηση από τους συναδέλφους μου» από τη διαμορφωθείσα κατάσταση και προοικονομεί τα εξής: «φοβάμαι πάρα πολύ, ότι -επειδή έχουν εξαντληθεί τα όρια της υπομονής μας εδώ και πολύ καιρό- μην έχουμε κάποιο θερμό επεισόδιο, γιατί το θράσος των Τούρκων συναδέλφων μας είναι πλέον απύθμενο, όταν βλέπουν πως υπάρχει πλήρης ανυπαρξία από επίσημη ελληνική παρουσία. Εμείς όταν βλέπουμε κάτι τέτοιο το καταγγέλλουμε κατευθείαν, αλλά τί γίνεται; Απολύτως τίποτα, το απόλυτο μηδέν, η απόλυτη ανυπαρξία». Ο πρόεδρος των Αλιέων κατηγορεί επίσης το Λιμενικό πως «βρίσκει παραβάσεις σε Έλληνα ψαρά για 30 μέτρα και 5 λεπτά, αλλά (όχι στο ότι) παραβιάζουν οι Τούρκοι για τόσα μίλια και πολλές ώρες τα χωρικά μας ύδατα».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ