Καταγγελίες στην «Π» για το Δασσύλιο: «Μας είπαν να στρώσουμε μόνοι μας τσιμέντο στον δρόμο»

Χόρτα, φίδια και ευκάλυπτοι απειλούν σπίτια στο Δασύλλιο

Δασσύλιο

Είδαν και αποείδαν με τον Δήμο Πατρέων οι κάτοικοι της οδού Μαινάλου, ενός μικρού δρόμου στους πρόποδες του Δασυλλίου – ακριβώς στο τέλος της οδού Καρόλου – και κατέφυγαν στη δημοσιοποίηση του αιτήματων τους σε μια προσπάθεια να βρεθούν λύσεις. Τι ακριβώς ζητούν;

Οπως εξηγεί ο Νίκος Κριτσωτάκης (κάτοικος της περιοχής) στην «Πελοπόννησο», «μετά από την κατολίσθηση που έγινε πριν από μια τριετία, κάτω από το παλιό Τουριστικό, σε εκείνο το κομμάτι του δρόμου τοποθετήθηκε χώμα μαζί με χαλίκι, μέχρι να μπει τσιμέντο και να καλύψει και τη σπασμένη άσφαλτο, έτσι ώστε να μπορούν να μπαίνουν με άνεση τα αυτοκίνητα».

Επ΄αυτού έχει κατατεθεί επίσημο αίτημα στον Δήμο (αριθμό πρωτοκόλλου 68884 3/7/23), όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ο ένας υπάλληλος μας παραπέμπει στον άλλον σε ένα απίστευτο «γαϊτανάκι» αποποίησης ευθυνών και μιλάμε για ένα δρόμο μήκους το πολύ 30 μέτρων».

Και ο κ. Κριτσωτάκης συνέχισε με ακόμη περισσότερες καταγγελίες: «Μετά από πολλούς μήνες πίεσης, λάβαμε ένα e-mail και μου ζήτησε κάποιος κύριος Κώστας το τηλέφωνό μου. Του εξήγησα ποιο είναι ακριβώς το επίμαχο κομμάτι του δρόμου, πήγε και έκανε αυτοψία και μου είπε το επικό, ότι τα μηχανήματα και το φορτηγό που έχουν είναι μεγάλα και δεν χωράνε να περάσουν. Στην επισήμανσή μου ότι μπορεί να μπει έστω τσιμέντο, έλαβα την απάντηση ότι, αν θέλω, να μου δώσουν πλέγματα που έχουν και να το στρώσω εγώ. Δεν είμαστε πολίτες β΄ κατηγορίας, ο Δήμος κάνει τόσα για κάποιους άλλους κι εμείς που πληρώνουμε κανονικά τα δημοτικά τέλη νιώθουμε παιδιά ενός κατώτερου Θεού».

Να σημειωθεί ότι βρεθήκαμε στο σημείο και γίναμε δέκτες διαμαρτυριών κι από άλλους κατοίκους της περιοχής. Καταρχάς, για το υψηλό επίπεδο βλάστησης («θα μας φάνε τα φίδια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ), όμως τέθηκε και το ζήτημα της αξιοποίησης των μονοπατιών του Δασυλλίου («πριν την κατολίσθηση υπήρχαν μονοπάτια που μας είχαν πει θα τα ξαναφτιάξουν και τελικά δεν έκαναν τίποτα, περιμένουν να γίνουν όλα από εμάς με προσωπική εργασία, όπως διαμορφώσαμε έναν χώρο στάθμευσης στην περιοχή», σχολίασε ο Δ.Λ.).

Τέλος, ο Ν. Κριτσωτάκης πρόσθεσε και το εξής: «Οι ευκάλυπτοι του δάσους απειλούν να πέσουν στα σπίτια μας και στα αυτοκίνητά μας. Ας έρθει επιτέλους κάποιος να τους κόψει ή να τους κλαδέψει».

 

Δασσύλιο Δασσύλιο