Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης: Πόσα κερδίζουν δημόσιοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες

Αναλυτικά παραδείγματα αναφορικά με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης: Πόσα κερδίζουν δημόσιοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες

Φορολογική ανάσα που ξεκινάει από 22 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 1.000 ευρώ το χρόνο παίρνουν από την 1η Ιανουαρίου 2023 και οι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και όλοι οι συνταξιούχοι με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Για τους φορολογούμενους με εισοδήματα από τον ιδιωτικό τομέα η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μονιμοποιείται.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα φορολογικής ωφέλειας που θα προκύψει για τους φορολογουμένους λόγω της μόνιμης κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Ωφελούμενοι αυτού του μέτρου θα είναι μισθωτοί του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και αγρότες, όλα τα φυσικά πρόσωπα.

Πρώτο παράδειγμα
Συνταξιούχος με συνολικό εισόδημα 22.000 ευρώ από δύο πηγές, 17.000 ευρώ από συντάξεις και 5.000 ευρώ από ενοίκια, θα έχει ωφέλεια κατά 276 ευρώ, λόγω κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Δεύτερο παράδειγμα
Μισθωτός του δημοσίου τομέα με συνολικό εισόδημα 24.000 ευρώ μόνο από μισθούς, θα έχει ωφέλεια κατά 376 ευρώ, λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Τρίτο παράδειγμα
Μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, με συνολικό εισόδημα 30.000 ευρώ από δύο πηγές, 24.000 ευρώ από μισθούς και 6.000 από ενοίκια, θα έχει ωφέλεια κατά 676 ευρώ ήδη από το τρέχον έτος και για πάντα.

Τέταρτο παράδειγμα
Ελεύθερος επαγγελματίας με συνολικό εισόδημα 35.000 ευρώ, από δύο πηγές, 30.000 ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα και 5.000 ευρώ από μερίσματα, θα έχει ωφέλεια κατά 1.001 ευρώ ήδη από το τρέχον έτος και για πάντα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ