Καταστηματάρχες – Βραχνέικα: Ανοίγει ο καιρός, «κλείνει» η παραλιακή

Για τα χρονοδιαγράμματα των εργασιών ενημερώθηκαν οι καταστηματάρχες από δημοτικούς παράγοντες, αλλά δεν έμειναν ευχαριστημένοι. Τους προτάθηκε να εξυπηρετούνται από τους κάθετους δρόμους, αλλά «σαν την παραλιακή δεν έχει»…

Καταστηματάρχες - Βραχνέικα: Ανοίγει ο καιρός, «κλείνει» η παραλιακή Η χθεσινή συνάντηση δεν έφερε το αποτέλεσμα που θα ήθελαν οι καταστηματάρχες

Στο Σταυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο στα Βραχνέικα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η σύσκεψη μεταξύ δημοτικών και υπηρεσιακών παραγόντων με επιχειρηματίες εστίασης της παραλιακής ζώνης που βλέπουν ορατό τον κίνδυνο να δεχθούν πλήγμα φέτος το καλοκαίρι λόγω των συνεχιζόμενων έργων για το δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας, ο πρόεδρος των Βραχνεΐκων Γιάννης Παπαχρονόπουλος, ο μηχανικός της ΔΕΥΑΠ Χρήστος Λύκουρας και πλήθος καταστηματαρχών της περιοχής.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» ενημερώθηκε για όσα συνέβησαν στην σύσκεψη, τα οποία για την ώρα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν καθησυχαστικά για τους φόβους των καταστηματαρχών εστίασης της περιοχής.

Από την πλευρά του Δήμου εξηγήθηκε στους επιχειρηματίες ότι υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν, ώστε να μη χαθούν χρηματοδοτήσεις για το έργο. Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό ότι μέχρι τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα έχει γίνει ασφαλτόστρωση στο πρώτο τμήμα των έργων στα Βραχνέικα. Ωστόσο, το πολύ ανησυχητικό για τους μαγαζάτορες είναι ότι από τον Δήμο και τις υπηρεσίες τονίστηκε πως τα έργα θα συνεχιστούν προς τα Ροΐτικα με στόχο να έχουν τελειώσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Κανονικά, το αρχικό χρονοδιάγραμμα ανέφερε πως το τέλος των έργων ήταν τοποθετημένο για τις 30 Απριλίου.
Ο ιδιοκτήτης του Vermut Πέτρος Σαραντόπουλος μίλησε στην «Π» για το πώς βλέπουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί οι καταστηματάρχες.

«Πιστεύουμε πως δώσαμε στον Δήμο να καταλάβουν ότι αν συνεχιστούν τα έργα μέσα στο καλοκαίρι, θα είναι ταφόπλακα για τα μαγαζιά. Δουλεύουμε πέντε μήνες και στοχεύουμε να βγάλουμε όλη μας τη χρονιά. Πρέπει να καταλάβουν πως έχουμε μόνο μία είσοδο, αυτή από τα Ροΐτικα. Δεν μπορούμε να βολευτούμε με τις καθόδους. Θα είναι επικίνδυνο και δεν μπορεί να λειτουργήσουν έτσι τα Βραχνέικα» τόνισε ο κ. Σαραντόπουλος και συνέχισε:

«Στο τέλος της συνάντησης φάνηκε να καταλαβαίνει ο κ. Μελάς πως δεν θα κάνουμε πίσω. Δεσμεύτηκαν από τον Δήμο να εξετάσουν το θέμα και να το συζητήσουμε την επόμενη εβδομάδα που θα ξαναβρεθούμε».

Πάντως, κατά άλλες πληροφορίες οι καταστηματάρχες από την αρχή της εβδομάδας αναμένεται να κινήσουν και άλλες διαδικασίες, λαμβάνοντας νομικά μέτρα και στέλνοντας εξώδικο στον Δήμο περιγράφοντας όσα θέλουν να συμβούν φέτος το καλοκαίρι στην περιοχή.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments