Καταστροφικό το σταμάτημα του Οδοντωτού – Χάθηκαν 50.000 επισκέπτες

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Τρένου για τα δρομολόγια

Καταστροφικό Τα δρομολόγια είχαν διακοπεί λόγω κατολισθήσεων και ξανάρχισαν χθες

Στις ράγες μπήκε πάλι από χθες, μετά από διακοπή 36 ημερών, ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος, στη γραμμή Διακοπτό- Καλάβρυτα-Διακοπτό. Τα δρομολόγια του τρένου είχαν διακοπεί λόγω κατολισθήσεων και των συνεπειών τους στη γραμμή.

Χθες επανήλθαν τα τρία καθιερωμένα δρομολόγια με μόνη διαφοροποίηση στο τελευταίο δρομολόγιο 1337 (Καλάβρυτα- Διακοπτό), το οποίο αναχώρησε από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαβρύτων στις 16:25 αντί για τις 16:45, που ίσχυε με το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων.

Οπως είπε στον Peloponnisos FM 104,1 o πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων Οδοντωτού Γιάννης Καραπαναγιώτης, η επαναφορά των δρομολογίων, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε αίσθηση ανακούφισης στις επιχειρήσεις του Διακοπτού και των Καλαβρύτων, καθώς το τρένο στους 11 μήνες του 2023 βρέθηκε εκτός λειτουργίας για συνολικό χρόνο 4 μηνών.

Καταστροφικό

Γιάννης Καραπαναγιώτης

Σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς, η διακοπή των δρομολογίων που ξεκίνησε από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών στέρησε τουλάχιστον 50.000 επισκέπτες από το Διακοπτό και από τα Καλάβρυτα.

Πάντως, το πρώτο δρομολόγιο προς τα Καλάβρυτα ξεκίνησε χθες το πρωί γεμάτο με επιβάτες, που ήταν κυρίως μαθητές ενός δημοτικού σχολείου της Ζακύνθου που βρίσκονταν στην περιοχή.

Αυτό το γεγονός δείχνει τη μεγάλη σημασία που έχει για τις τοπικές οικονομίες Διακοπτού και των Καλαβρύτων, είπε ο κ. Καραπαναγιώτης, που εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί, ωστόσο, επισήμανε παράλληλα ότι πρέπει να ενισχυθεί το τοπικό συνεργείο συντήρησης της γραμμής, όπως και η συντήρηση των συρμών στο μηχανοστάσιο Διακοπτού.