Κατεπείγουσα έρευνα για το «γλέντι» κρατουμένων στις Φυλακές Κορυδαλού – ΦΩΤΟ

Η προκαταρκτική εξέταση θα διερευνήσει και την ύπαρξη πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των υπαλλήλων του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

έρευνα

Η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής ζήτησε κατεπείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβαν χώρα όσα συνέβησαν το βράδυ των Χριστουγέννων 25/12/2023 και δημοσιοποιήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κινητό τηλέφωνο που παρανόμως είχε στην κατοχή του κρατούμενος, στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού.

Έχει αναρτηθεί φωτογραφία στην οποία φαίνονται κρατούμενοι σε κελί να απολαμβάνουν πλούσιο τραπέζι με ποτά μέσα σε κελί, τους οποίους φωτογράφιζε άλλος κρατούμενος με το κινητό τηλέφωνο.

έρευνα

Η προκαταρκτική εξέταση θα διερευνήσει και την ύπαρξη πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των υπαλλήλων του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΓΑΠ, δόθηκε επιπλέον εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας στα κελιά των κρατουμένων που εικονίζονται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων στη μια εκ των οποίων ήταν αποθηκευμένη η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, με ευθύνη του επόπτη εισαγγελέα του σωφρονιστικού καταστήματος, ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για τους εικονιζόμενους κρατούμενους.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, «η απόδοση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών σε όσους παραβαίνουν τους νόμους και τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής αποτελεί για την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής διαρκή διαδικασία για τη διασφάλιση του θεμελιώδους στόχου της τήρησης της νομιμότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός: Αύξηση κρουσμάτων, επαναφορά της μάσκας – Οι εισηγήσεις της επιτροπής λοιμωξιολόγων

Γιώργος Λυγγερίδης: Ο συγκλονιστικός αποχαιρετισμός από τους συναδέλφους – Οι σκηνές εντός νεκροτομείου

Χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο – Πόσες και ποιες θέσεις «ανοίγουν»

Πάτρα – Νίκος Πολυδερόπουλος για τον θάνατο του αδερφού του: «Ούτε τον ακούσανε, ούτε τον εξετάσανε»

Πάτρα: Άνδρας απείλησε ζευγάρι με μαχαίρι