Καθιερώθηκε η ποδηλατική διαδρομή Αίγιο-Διακοπτό αφιερωμένη στον Οδοντωτό ΦΩΤΟ

Καθιερώνεται η ποδηλατική διαδρομή Αίγιο – Διακοπτό, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 125 χρόνια από τη δημιουργία του Οδοντωτού Διακοπτού – Καλαβρύτων

Καθιερώθηκε η ποδηλατική διαδρομή Αίγιο-Διακοπτό αφιερωμένη στον Οδοντωτό ΦΩΤΟ

Ύστερα από την πολύ επιτυχημένη 1η ποδηλατική διαδρομή Αίγιο – Διακοπτό, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 125 χρόνια από τη δημιουργία του Οδοντωτού Διακοπτού – Καλαβρύτων από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αιγιαλείας, η δράση επαναλήφθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου στο πλαίσιο του θεσμού «Εν Συρμώ – Οδοντωτός το τρένο της τέχνης».

Με τη συμμετοχή παραπάνω από 110 ποδηλατών όλων των ηλικιών και την καθοδήγηση του Αιγιώτη πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστου Τσερεντζούλια, η 2η Ποδηλατική διαδρομή Αίγιο – Διακοπτό προσέφερε μια μοναδική εμπειρία στους συμμετέχοντες, μέσα από την ειδυλλιακή  περιήγηση των 15 χιλιομέτρων που περιλάμβανε τα χωριά Διγελιώτικα, Τέμενη, Βαλιμίτικα, Νικολαίικα, Ροδιά, Τρυπιά, Ζαχλωρίτικα και τέλος Διακοπτό. Με την εκκίνηση στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου και ύστερα από περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, οι ποδηλάτες έφτασαν στο σταθμό του Οδοντωτού στο Διακοπτό,  όπου τους δόθηκε δίπλωμα συμμετοχής, σνακ και αναψυκτικά με τοπικές γεύσεις.

Τους ποδηλάτες υποδέχτηκαν, ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κα Μαρία Γιδά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασίλης Χριστόπουλος, ο αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο πρόεδρος της τ.κ. Διακοπτού Σπήλιος Ρουφογάλης και ο πρόεδρος του του συλλόγου φίλων οδοντωτού κ. Γιάννης Καραπαναγιώτης. Μέσα από τις δηλώσεις όλων τονίστηκε η σημασία της ανάδειξης του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου Διακοπτού Καλαβρύτων καθώς και η ανάγκη προβολής της Αιγιάλειας μέσα από τέτοιες συμμετοχικές δράσεις. Επίσης υπογραμμίστηκε από την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων και τους προέδρους Διακοπτού και συλλόγου φίλων οδοντωτού, πως προχωράει η διαδικασία για την αναβάθμιση του χώρου πλησίον του σιδηροδρομικού σταθμού, όπου βρίσκονται παλαιές αμαξοστοιχίες, σε ένα πάρκο ανάδειξης της ιστορίας του οδοντωτού, μέσα από την αγαστή συνεργασία όλων.

Καθιερώθηκε η ποδηλατική διαδρομή Αίγιο-Διακοπτό αφιερωμένη στον Οδοντωτό ΦΩΤΟ

Καθιερώθηκε η ποδηλατική διαδρομή Αίγιο-Διακοπτό αφιερωμένη στον Οδοντωτό ΦΩΤΟ

Καθιερώθηκε η ποδηλατική διαδρομή Αίγιο-Διακοπτό αφιερωμένη στον Οδοντωτό ΦΩΤΟ

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. θέλει να ευχαριστήσει το τμήμα Τροχαίας Αιγίου, τον Ερυθρό Σταυρό για την αναγκαία συνδρομή τους στη διοργάνωση της δράσης καθώς και την Δ.Κ. Διακοπτού και το σύλλογο φίλων οδοντωτού και κάθε συμμετέχοντα. Θερμές ευχαριστίες και στον Νίκο Δημητρακόπουλο για τη δωρεάν επιδιόρθωση βλαβών που προέκυψαν στα ποδήλατα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρωταθλητή ποδηλασίας Χρήστο Τσερεντζούλια για τη συνδρομή του στη διοργάνωση της δράσης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εν Συρμώ – Οδοντωτός το τρένο της τέχνης» μέσω από την ενταγμένη πράξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α στο τοπικό πρόγραμμα της ΟΤΔ «Αχαΐα – Αναπτυξιακή Α.Ε. και την υποστήριξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Οι εκδηλώσεις χρηματοδοτούνται  στο πλαίσιο παρεμβάσεων Δημοσίου χαρακτήρα του Υπομέτρου 19.2 του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020, που υλοποιεί η ΑΧΑΪΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. στο Νομό Αχαΐας (Μέτρο 19 Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER) του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020).

Καθιερώθηκε η ποδηλατική διαδρομή Αίγιο-Διακοπτό αφιερωμένη στον Οδοντωτό ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρχαριοειδές ξεβράστηκε στην παραλία της Ζαχάρως ΦΩΤΟ
Δήμος Πατρέων: Μισθοί και εισφορές οδηγούν σε «κραχ» - Πόσο επιβαρύνονται τα δημοτικά ταμεία
Ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχει στην κινητοποίηση για τη υπογειοποίηση του τρένου
Κάλφας Ερυμάνθου: Το χωριό «καιγόταν» χωρίς... «σταγόνα νερό»!