Καθημερινά τα εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά-δημιουργικά εργαστήρια στα Παλαιά Σφαγεία

Δείτε το πρόγραμμα  των επόμενων ημερών έως το τέλος Ιανουαρίου

Καθημερινά

Καθημερινά πραγματοποιούνται τα εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά-δημιουργικά εργαστήρια, που επανήλθαν μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στους χώρους των Παλαιών Σφαγείων του Δήμου Πατρέων από την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, και τη Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων.

Πρόκειται για τον καταξιωμένο και επιτυχημένο θεσμό που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των μαθητών δημιουργώντας την απαραίτητη συνθήκη για εκπαίδευση και καρναβαλική δημιουργία των παιδιών καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ήδη τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν παρακολουθήσει περίπου 250 παιδιά από το Νηπιαγωγείο Καλλιθέας, το Νηπιαγωγείο Μιντιλογλίου, το 1ο Νηπιαγωγείο Ρίου και τα Δημοτικά Σχολεία: 35ο, 18ο, 34ο, 48ο.

Καθημερινά

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έως το τέλος Ιανουαρίου έχει ως εξής:

Τρίτη 23/1/2024
Το 16ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με 41 παιδιά της Α΄ τάξεως (2 τμήματα) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κολάζ Μασκαράτας».

Τετάρτη 24/11/2024
Το 41ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με 37 παιδιά της Β΄ Τάξεως (2 τμήματα) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καπέλο».

Πέμπτη 25/1/2024
Το 33ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με 26 παιδιά της Α΄ Τάξης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καπέλο» και με 29 παιδιά της Γ΄ Τάξης στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μάσκα».

Παρασκευή 26/1/2024
Το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής-ιδιωτικό νηπιαγωγείο «Ναυτίλος» με 50 παιδιά (2 τμήματα) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κολάζ Μασκαράτας».

Δευτέρα 29/1/2024
Το 45ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών με 38 παιδιά της Β΄ Τάξης (2 τμήματα) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Καπέλο».

Τετάρτη 31/1/2024
Το 72ο Νηπιαγωγείο Πατρών με 11 παιδιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κολάζ Μασκαράτας» και το Ειδικό Σχολείο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. με 14 παιδιά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μάσκα-Καπέλο».

Καθημερινά

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα-εργαστήριο: «Μάσκα ή Καπέλο» είναι δημιουργικό εργαστήριο επιζωγράφισης και διακόσμησης καρναβαλικής μάσκας ή καπέλου από επαναχρησιμοποιημένα υλικά με σκοπό την σύνδεση του καρναβαλιού με την κοινωνία των μαθητών και την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα-εργαστήριο: «Κολάζ Μασκαράτας» είναι δημιουργικό εργαστήριο κατασκευής και επένδυσης φιγούρας Μασκαράτας του Πατρινού Καρναβαλιού με κομμάτια υφάσματος και χαρτιού. Σκοπός είναι η σύνδεση του καρναβαλιού με την τέχνη του κολάζ και η εξοικείωση των μαθητών με την διαθεματικότητα στην καρναβαλική τέχνη.