Κάτω Αχαΐα: Επιπλέον κονδύλι 1εκ ευρώ για το νέο Δημαρχείο

«Μαραθώνιος», επαφών σε Υπουργεία, διασφάλιση χρηματοδοτήσεων και προώθηση λύσεων σε ζητήματα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

 

Κάτω Αχαΐα: Επιπλέον κονδύλι 1εκ ευρώ για το νέο Δημαρχείο

Σειρά αλλεπάλληλων επαφών πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Σπύρο Σταυρογιαννόπουλο, για την προώθηση ζητημάτων του Δήμου.

Οι επαφές ξεκίνησαν από το Υπουργείο Εσωτερικών. Εκεί διασφαλίστηκε επί πλέον κονδύλι ύψους 1 εκατ. ευρώ για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου στην Κάτω Αχαΐα. Το κονδύλι αυτό, έρχεται να προστεθεί στην ήδη διασφαλισμένη πίστωση του 1,2 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει την άμεση δημοπράτηση του έργου με εξασφαλισμένες όλες τις πιστώσεις για την ολοκλήρωσή του.

Ταυτόχρονα στο Υπουργείο Εσωτερικών, συζητήθηκε η επόμενη φάση ένταξης έργων στο πρόγραμμα «Τρίτσης» που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Από εκεί διασφαλίστηκαν συνολικοί πόροι ύψους 1, 25 εκατ. ευρώ που θα επιτρέψουν την δημοπράτηση δύο ώριμων έργων που είναι η ανακατασκευή του Σχολαρχείου στην Άνω Αχαΐα και του κινηματογράφου Κριμπά στα Σαγέικα. Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα ξαναδώσουν ζωή σε δύο εμβληματικά κτίρια που συνδέονται άμεσα με την εκπαιδευτική και πολιτιστική ζωή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος επισκέφθηκε το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών. Εκεί τέθηκε ένα ειδικό ζήτημα. Στις πλημμύρες της περασμένης χειμερινής περιόδου επλήγη σημαντικός αριθμός Ρομά συνδημοτών που λόγω έλλειψης τίτλων ιδιοκτησίας και άλλων εγγράφων στάθηκε αδύνατο να αποζημιωθούν για τις ζημιές που υπέστησαν. Το θέμα τέθηκε με έμφαση και αναζητήθηκε τρόπος για την ικανοποίηση του αιτήματος. Ταυτόχρονα αναμένεται η σχετική ΚΥΑ που θα ορίζει τις προϋποθέσεις και τους δικαιούχους αποζημιώσεων από τις πλημμύρες, τόσο σε ότι αφορά κατοικίες όσο και για καταστήματα και επιχειρήσεις που επλήγησαν.

Οι επαφές έκλεισαν στο Υπουργείο Υποδομών. Εκεί ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για την πρόοδο των εργασιών για την Πατρών-Πύργου, τόσο την υπό κατασκευή όσο και την υπάρχουσα. Σημαντικό μέρος των επαφών αφορούσε τις τροποποιήσεις που έχει ζητήσει ο Δήμος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνδημοτών στον υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομο. Σημειώνεται ότι τα αιτήματα του Δήμου αποτελούν ήδη αντικείμενο διαπραγματεύσεων μεταξύ του Υπουργείου και των αναδόχων του έργου.

Τέλος ο Δήμαρχος έθεσε δύο ζητήματα σχετικά με την ύδρευση. Το πρώτο αφορά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης ύδρευσης της ενότητας Δύμης και Μόβρης από το φράγμα του Πείρου και παράλληλα την έναρξη της επόμενης φάσης του ίδιου έργου που θα περιλαμβάνει την ύδρευση της ενότητας Λαρισού. Με τον τρόπο αυτό και μέσα στην επόμενη διετία το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου (ενότητες Ωλενίας, Δύμης και Μόβρης) θα υδρεύεται από το φράγμα του Πείρου, γεγονός που θα αποτελέσει οριστική απάντηση στο πρόβλημα της επάρκειας του νερού.

Ταυτόχρονα τέθηκε και το ζήτημα της διώρυγας για τη μεταφορά νερού από τον Πηνειό στη Δυτική Αχαΐα, θέμα για το οποίο προγραμματίστηκε ειδική σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών το επόμενο 15νθήμερο.

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αχαΐα: Που θα γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα 4 Οκτωβρίου
Πάτρα - Κάλεσμα Δημοτικής Αρχής και Εργατικού Κέντρου:  «Όλοι στον αγώνα για φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα»
Πάτρα – Υπόθεση revenge porn: Συγκλονίζει θύμα του κυκλώματος - «Είναι σαν βιασμός» BINTEO
Μιχάλης Κατρίνης στην «Π»: Ζητάμε ισχυρή εντολή για να γίνει το ΠΑΣΟΚ εγγυητής ομαλών εξελίξεων