Κάτω Αχαΐα: Συμφωνία για αναβάθμιση Βιολογικού

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» και του pelop.gr , χθες το πρωί, ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς είχε συνεργασία με την Διεύθυνση Υγιεινής της ΠΔΕ

Κάτω Αχαΐα

Μέτρα, σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, πέραν αυτών που έχει ήδη λάβει για την εύρυθμη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της Κάτω Αχαΐας, αποφάσισαν να βάλουν σε κοινή τροχιά υλοποίησης, ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας και η Περιφέρεια, μετά την πρωτοβουλία του πρώτου να βάλει κάποια στιγμή οριστικό τέλος στην – κάθε λίγο και λιγάκι – κακή φήμη των εγκαταστάσεων επεξεργασίας αστικών λυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», χθες το πρωί, ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς είχε συνεργασία με τη Διεύθυνση Υγιεινής της ΠΔΕ και πέραν του καλού κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών, κατέληξαν πως ο ΒΚ θα πρέπει εκτός των παρεμβάσεων που συχνά γίνονται – όπως σε περιπτώσεις κακοκαιρίας –  πως θα πρέπει να είναι η αναβάθμισή του, έργο κοστοβόρο, που λίγοι δήμοι έχουν καταφέρει, όπως στο Αίγιο από το 2010.

Ο κ. Μυλωνάς, με αφορμή και τα συνεχή δημοσιεύματα για προβλήματα στον Βιολογικό, τόνισε στην «Π» ότι οι μετρήσεις σ’ αυτόν δεν δείχνουν προβλήματα, πλην των αυξημένων δεικτών στα αμωνιακά. Επεσήμανε όμως πως ο ΒΚ έχει ένα προπατορικό αμάρτημα, που κοιτάει πως θα το θεραπεύσει. Αυτό είναι ότι η είσοδός του είναι ανεξέλεγκτη και ευάλωτη στα καιρικά φαινόμενα.

«Προ ημερών που κάποιοι φορείς μιλούσαν για ακατέργαστα κόπρανα και λύματα στη θάλασσα, ήρθε το Λιμενικό και τους διέψευσε αφού είπε πως πρόκειται για φυτοπλαγκτόν και φύλλο ελιάς. Πώς θα μας αποζημιώσουν γι’ αυτό που διέδωσαν; Δεν κουκουλώνουμε και δεν κρύβουμε τίποτα» διαμηνύει ο κ. Μυλωνάς.

 

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

triadafilop@pelop.gr

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop