Κατώτατος μισθός: Συμβολική αύξηση, σαν έναυσμα ανάκαμψης

Ο πρωθυπουργός ήθελε να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές της οικονομίας το επόμενο διάστημα

Κατώτατος μισθός: Συμβολική αύξηση, σαν έναυσμα ανάκαμψης

Ως «χρυσή τομή» προκειμένου να ενισχυθεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητα επιχειρήσεων που βρίσκονται σε οριακό σημείο, χαρακτηρίζεται από το Μαξίμου η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 2%.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ανακοίνωσε την σχετική απόφαση κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σημείωσε ότι «η ενίσχυση έρχεται να τονώσει τους χαμηλότερα αμειβόμενους και έχει ένα ύψος το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί συμβολικό». Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «προφανώς και δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων», ωστόσο έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία με την ελληνική οικονομία να έχει πληγεί από τις επιπτώσεις του κορονοϊού και την ύφεση την περασμένη χρονιά να φτάνει το 8%.

Είναι γεγονός ότι οι εισηγήσεις των εργοδοτικών οργανώσεων ήταν για πάγωμα του κατώτατου, ενώ και το ΚΕΠΕ είχε κάνει την ίδια πρόταση. Από την πλευρά της κυβέρνησης, ήθελαν να δώσουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές της οικονομίας το επόμενο διάστημα και θυμίζουν ότι «έρχεται σε συνέχεια ενός γιγαντιαίου προγράμματος το οποίο ξεπέρασε τα 40 δισ. ευρώ, το οποίο επί 18 μήνες στήριξε το εισόδημα, τις θέσεις εργασίας, αλλά και τη ρευστότητα των επιχειρήσεων. Οπως, επίσης και το γεγονός ότι η αύξηση αυτή έρχεται να συμπληρώσει ένα κύμα φοροελαφρύνσεων, αλλά και μικρότερων εισφορών που και αυτές με τη σειρά τους υποστήριξαν το διαθέσιμο εισόδημα όλων των εργαζομένων».

Στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου ήταν και οι αλλαγές επί το αυστηρότερο στον Ποινικό Κώδικα (βλ. στη διπλανή στήλη)
Στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, την απόλυτη στήριξή του στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όχι μόνο πολιτικά, αλλά και προσωπικά, για τις επιθέσεις που δέχτηκε από τον Νίκο Φίλη και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στηλίτευσε ευρύτερα τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί άλλες γυναίκες της κυβέρνησης, όπως η Λίνα Μενδώνη, η Δόμνα Μιχαηλίδου και η Αριστοτελία Πελώνη.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ