Κατρίνης: «Ο πρωθυπουργός διακατέχεται από μεγάλη αγωνία να παραμείνει στην εξουσία»

Όσα δηλώνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης

Κατρίνης: «Ο πρωθυπουργός διακατέχεται από μεγάλη αγωνία να παραμείνει στην εξουσία»

«Όσο οδεύουμε προς τις εκλογές, βλέπουμε τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησής του, να διακατέχονται από μεγάλη αγωνία, σε σχέση με την παραμονή τους στην εξουσία. Εμφορούνται από λόγο ολοένα και πιο αυτάρεσκο, ωστόσο τόσο η μεθοδολογία, όσο και η φιλοσοφία παραμονής τους στην εξουσία, όχι μόνο έχουν εξαντληθεί, αλλά επί της ουσίας έχουν καταρρεύσει» δηλώνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την εκπομπή «Πρωινές διαδρομές» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο.

«Πλέον, η ελληνική κοινωνία γνωρίζει, επακριβώς, τα όρια των δυνατοτήτων και το εύρος της ανεπάρκειας του κυβερνητικού σχήματος της ΝΔ. Σε αυτό το πλαίσιο, ήρθε και η σαφής πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που τονίζει πως το κόμμα μας θέλει και μπορεί να είναι ο καταλύτης των αλλαγών που έχει ανάγκη η κοινωνία. Για να συμβεί ωστόσο αυτό, χρειαζόμαστε τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη και εμπιστοσύνη από τους πολίτες, που μεταφράζεται σε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό» συμπληρώνει ο βουλευτής Ηλείας.

Και συνεχίζει: «Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εργαστούμε στην κατεύθυνση των αλλαγών που χρειάζεται η χώρα. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα διαμαρτυρίας, αλλά αντίθετα συνιστά μέρος της λύσης, απέναντι στα αδιέξοδα των πολιτών. Συνεπώς, εμείς λέμε ναι στην σταθερότητα και, παράλληλα, λέμε όχι σε δεύτερες και τρίτες εκλογές, οι οποίες θα αποτελούσαν παράγοντα αποσταθεροποίησης της χώρας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι πολίτες ζητούν αλλαγή πολιτικής και όχι μόνο μια απλή εναλλαγή προσώπων ή την παραμονή συγκεκριμένων προσώπων στην ίδια θέση. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει τις προτάσεις του στη Βουλή, για μία σειρά κομβικών ζητημάτων που αφορούν την κοινωνία, όπως το ιδιωτικό χρέος, την οικονομία, τη στήριξη του ΕΣΥ και την κοινωνική κατοικία για τους νέους. Επί όλων αυτών και αρκετών ακόμα θεμάτων θα πρέπει να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις.

Γιατί για το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αυτοσκοπός η εξουσία και ούτε προτίθεται να μπει σε διαδικασίες συναλλαγής ή μοιράσματος θέσεων υπουργείων.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που θα γίνει η σχετική συζήτηση και θα συμφωνηθούν οι προγραμματικές μας θέσεις, αργότερα, θα έρθει και η ώρα των προσώπων που θα υπηρετήσουν αυτές τις πολιτικές. Από την άλλη πλευρά, τόσο ΝΔ όσο και ΣΥΡΙΖΑ θέτουν ως βασική τους προϋπόθεση για την οποιαδήποτε συζήτηση μετεκλογικών συνεργασιών, την αποδοχή των αρχηγών τους για τη θέση του πρωθυπουργού. Αυτή η προσωπο-κεντρική πολιτική, όμως, καθόλου δεν αφορά τους πολίτες που καθημερινά βιώνουν την οικονομική κρίση και το κοινωνικό αδιέξοδο».

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ