Καβάλα: Σύλληψη 48χρονου για αρχαιοκαπηλία – Είχε 200 αρχαία αντικείμενα
Σύλληψη 48χρονου για αρχαιοκαπηλία στην Καβάλα
Δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά την «Κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων» σχηματίστηκε σε βάρος 48χρονου στη Δράμα.
Ο 48χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης όταν σε κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, σε περιοχή της Καβάλας, εντοπίστηκε να προβαίνει σε διερεύνηση εδάφους με χρήση ανιχνευτή μετάλλων και σκαπτικό εργαλείο.
Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο χάλκινα νομίσματα, τα οποία, σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, υπάγονται στις προστατευτικές διατάξεις του ανωτέρω νόμου, ενώ κατείχε και τρία αδιάγνωστα αντικείμενα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι συλληφθέντα, σε περιοχή της Δράμας, κατασχέθηκαν 195 νομίσματα και ακόμη δέκα αντικείμενα, ασημένια, χάλκινα και σιδερένια.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
6 τροφές που οι γαστρεντερολόγοι αποφεύγουν σχεδόν πάντα
Ένα βίντεο του 2000 προέβλεψε τα AI chatbots και είναι ανατριχιαστικό
Κλέλια Ανδριολάτου: «Εκρηκτική» και εντυπωσιακή έκανε γιόγκα στον Αχέροντα ΒΙΝΤΕΟ
Το «αθώο» συμπλήρωμα που μπορεί να βλάψει το συκώτι
Η λειτουργία του Apple Watch που λίγοι γνωρίζουν και ίσως σώσει ζωές
Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος στο Λαογραφικό Μουσείο Καμενιάνων ΦΩΤΟ
Ποιοι δικαιούνται σύνταξη 409 ευρώ χωρίς ένσημα
Η AI σχεδιάζει πλέον ιούς – Η ανακάλυψη που μπορεί να σώσει ζωές ή να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης
