Καβούρι: «Το παιδί ήταν στα 20 μέτρα από την ακτή και τα νερά είναι ρηχά», λέει ο ναυαγοσώστης που προσπάθησε να το σώσει
Όσα περιέγραψε ο ναυάγοσώστης.
«Το παιδί ήταν σε μια απόσταση 20 μέτρων από την ακτή και τα νερά είναι ρηχά», είπε ο ναυαγοσώστης που προσπάθησε να επαναφέρει στην ζωή τον 6χρονο στο Καβούρι, δίχως όμως να τα καταφέρει.
Τραγωδία: Αγοράκι έξι ετών πνίγηκε στη θάλασσα στο Καβούρι
Όλα έγιναν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα του Σαββάτου, σε παραλία στο μεγάλο Καβούρι, όταν ένα 6χρονο αγόρι που ήταν μαζί με τους γονείς του για μπάνιο, διέφυγε της προσοχής τους και μπήκε στη θάλασσα. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ο 6χρονος, λίγο αργότερα, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του.
Ο ναυαγοσώστης που μαζί με δύο γιατρούς και μια νοσηλεύτρια, που βρισκόταν στην παραλία, κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το επαναφέρουν, μιλάει στο newsit.gr.
«Χθες στην παραλία συνέβη ένα τραγικό γεγονός. Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλους μας, αλλά δυστυχώς το παιδάκι κατέληξε. Έτρεξα, έκανα τις προσπάθειες που έπρεπε να κάνω, ήταν και κάποιοι γιατροί εδώ, ήρθε άμεσα το ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να γίνει κάτι. Πρώτα ήρθε ένα δίκυκλο, στα πέντε λεπτά δηλαδή και μετά ήρθε το ασθενοφόρο. Οι προσπάθειες από μέρους μας ήταν υπεράνθρωπες, λυπάμαι γι αυτό που έγινε», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ναυαγοσώστης.
Για μισή ώρα προσπαθούσαν να επαναφέρουν τον 6χρονο
Για το τραγικό περιστατικό μίλησε στο newsit.gr και ένας από τους ναυαγοσώστες που εργάζονται στη συγκεκριμένη παραλία και πληροφορήθηκε τα όσα έγιναν.

«Ήταν περίπου 6.10 το απόγευμα όταν κλήθηκε ο απογευματινός ναυαγοσώστης να συνδράμει στην ανάσυρση ενός παιδιού από την θάλασσα. Το παιδί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Έγινε αμέσως από τον ναυαγοσώστη ότι ορίζει το πρωτόκολλο, καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τοποθετήθηκε και ο απινιδωτής, ο οποίος έδειξε ασυστολία καρδιάς, που σημαίνει ότι το παιδί ήταν νεκρό».
Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο ναυαγοσώστης άμεσα έσπευσαν στο σημείο δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια που έκαναν μπάνιο στην παραλία, ωστόσο ήταν πια αργά… «Συνέδραμαν και δύο γιατροί με μια νοσηλεύτρια που βρισκόταν στην παραλία σαν λουόμενοι, με υπεράνθρωπες προσπάθειες, ήρθε αμέσως και μηχανοκίνητο τμήμα του ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς απέβησαν άκαρπες. Ήρθε το ασθενοφόρο, παρέλαβε το παιδί και απ’ ότι έμαθα μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο».
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
6 τροφές που οι γαστρεντερολόγοι αποφεύγουν σχεδόν πάντα
Ένα βίντεο του 2000 προέβλεψε τα AI chatbots και είναι ανατριχιαστικό
Μουσική βραδιά στο Αίγιο με Τσατσαμπά και Τσιμπρή ΒΙΝΤΕΟ
Το «αθώο» συμπλήρωμα που μπορεί να βλάψει το συκώτι
Η λειτουργία του Apple Watch που λίγοι γνωρίζουν και ίσως σώσει ζωές
Πανσέληνος Αυγούστου: Δωρεάν είσοδος σε 126 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
Ποιοι δικαιούνται σύνταξη 409 ευρώ χωρίς ένσημα
Η AI σχεδιάζει πλέον ιούς – Η ανακάλυψη που μπορεί να σώσει ζωές ή να γίνει ο χειρότερος εφιάλτης
