Καζακστάν: Θρίλερ με τον αριθμό των νεκρών – Τουλάχιστον 4.400 συλλήψεις – ΒΙΝΤΕΟ
Αξίζει να σημειωθεί πως εκφράζονται φόβοι ότι ο αληθινός αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος απ’ αυτόν που ανακοινώθηκε επισήμως.
Τουλάχιστον 4.400 άνθρωποι έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Καζακστάν, ενώ οι νεκροί ξεπερνούν τους 40, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως εκφράζονται φόβοι ότι ο αληθινός αριθμός των νεκρών μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος απ’ αυτόν που ανακοινώθηκε επισήμως.
Ο πρόεδρος της χώρας Κάσιμ-Γιομάρτ Τοκάγιεφ κήρυξε μια ημέρα εθνικού πένθους για «τα πολλά θύματα των τραγικών γεγονότων σε μερικά τμήματα της χώρας», σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Μια στρατιωτική συμμαχία πρώην σοβιετικών κρατών υπό τη Ρωσία, ο Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), έχει στείλει στο Καζακστάν αλεξιπτωτιστές ως τμήμα μιας ειρηνευτικής δύναμης. Συνολικά περίπου 2.500 μέλη δυνάμεων ασφαλείας από το εξωτερικό στέλνονται στο Καζακστάν, ανακοίνωσε η συμμαχία CSTO.
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σε σημερινή επικοινωνία του με τον Τοκάγιεφ μέσω βιντεοκλήσης, υποστήριξε την πρόταση του τελευταίου για μια σύνοδο κορυφής του CSTO μέσα στις επόμενες ημέρες για να συζητηθεί η αναταραχή.
Ο ισχυρός άνδρας της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, ο οποίος έχει καταστείλει αντικυβερνητική αναταραχή στη δική του χώρα, μίλησε επίσης σήμερα με τον Τοκάγιεφ.
Εκπρόσωπος του βετεράνου πρώην ηγέτη του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ επιβεβαίωσε εξάλλου σήμερα ότι αυτός ο τελευταίος εξακολουθεί να βρίσκεται στη χώρα, παρά τις ταραχές.
«Ο ηγέτης του έθνους βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, τη Νουρσουλτάν», έγραψε ο Άντγιος Ουκιμπάι στο Twitter. Προηγουμένως είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι ο 81χρονος Ναζαρμπάγεφ είχε εγκαταλείψει τη χώρα αφού ο διάδοχός του, ο πρόεδρος Τοκάγιεφ, τον έπαυσε από τη θέση του ως επικεφαλής του ισχυρού Συμβουλίου Ασφαλείας του Καζακστάν.
Ο Ναζαρμπάγεφ βρίσκεται σε απ’ ευθείας επικοινωνία με τον Τοκάγιεφ, σύμφωνα με τον Ουκιμπάι.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Η Tesla «σκότωσε» αθόρυβα ένα από τα πιο φιλόδοξα προϊόντα της
Αντάμωμα στο λιβάδι της Λουκά στο Βραχνί ΦΩΤΟ
Τουρισμός για Όλους: Πότε η κλήρωση για τα voucher
Οι κινηματογράφοι εξετάζουν απαγόρευση των smart glasses της Meta
Πολιτιστική εκδήλωση των Μιτοπολιανών στο Μαζαράκι ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι θα λάβουν 150 ευρώ στο τέλος του μήνα
Φορτίζει σε τρία λεπτά και δεν πιάνει φωτιά: Η μπαταρία που αλλάζει τα πάντα
