Καζάνι που “βράζει” ο χώρος της εστίασης – Ο πρ. του ΣΚΕΑΝΑ Πάτρας μιλάει στο pelop.gr για μελλοντικές κινητοποιήσεις

“Δεν μπορεί να είναι πάλι η εστίαση η πρώτη που θα σηκώσει τα νέα μέτρα”, επισημαίνει ο κ. Γιάννης Σπυρόπουλος που βρίσκεται σε συζητήσεις με όλα τα μέλη του συλλόγου για κινητοποιήσεις

pizap 49

Σοβαρές ενστάσεις για τα μέτρα της λειτουργίας όλων των κλειστών χώρων αποκλειστικά για εμβολιασμένους, διατυπώνουν οι επιχειρηματίες της εστίασης. Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτές θέτουν σειρά ερωτημάτων και συζητούν, αναφορικά με την πρακτική εφαρμογή του μέτρου αλλά και τις επιπτώσεις, που θα έχει στον κλάδο της εστίασης, που ήδη έχει συσσωρεύσει προβλήματα και υποχρεώσεις από την μακρά περίοδο των περιοριστικών μέτρων.

Ο χώρος της εστίασης μοιάζει με “καζάνι που βράζει”, ως αποτέλεσμα του διατάγματος βάσει του οποίου η ευθύνη ελέγχου των safepass βαραίνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις και δη τους ιδιοκτήτες ή τους διαχειριστές των υποστατικών ενώ όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Πάτρας Γιάννης Σπυρόπουλος στο pelop.gr είναι όλα ανοιχτά,  ακόμα και για δυναμικές κινητοποιήσεις.

“Είμαστε σε συζητήσεις και αναμονή διευκρινήσεων σχετικά με τα μέτρα που μπαίνουν σε ισχύ. Όλοι οι ιδιοκτήτες έχουν αγχωθεί δεδομένου ότι ήδη λειτουργούν με το 60% της δεξαμένης.Μελετάμε τα μέτρα αντίδρασης, τα οποία αναμένεται  και να ανακοινώσουμε…”, λέει ο κ.Σπυρόπουλος.

Με βάση το διάταγμα, είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος για την κατοχή των safepass και την ευθύνη φέρει ο επιχειρηματίας στους χώρους όπως εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες, μπυραρίες, σνακ μπαρ, καφενεία, κέντρα διασκέδασης, δισκοθήκες όπως επίσης και στα καταστήματα άνω των 500 τ.μ. τα οποία εμπορεύονται εύρη φάσμα εμπορευμάτων, εξαιρουμένων των ουσιωδών επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου τροφίμων και φαρμάκων. ” Η εστίαση έχει δείξει σοβαρότητα απέναντι στην πανδημία πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ούτως ή άλλως υπάρχουν. Συμμορφωθήκαμε. Δεν μπορεί να είναι πάλι η εστίαση η πρώτη που θα σηκώσει τα νέα μέτρα”, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Πάτρας.

Σε ότι αφορά τους συνεχείς ελέγχους των αρχών ο κ. Σπυρόπουλος δηλώνει “Μας παραξενεύει γιατί ενώ υπάρχουν συνεχώς νέα μέτρα και αλλαγές που καλά καλά δεν προλαβαίνουμε να τις μάθουμε, οι έλεγχοι είναι συνεχείς και εκεί υπάρχει η όποια πίεση. Ενώ σε περιπτώσεις που επικρατεί άκρατος συνωστισμός δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση.”

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Η ανακοίνωση του ΣΚΕΑΝΑ

Εν αναμονή της νέας ΚΥΑ ο κλάδος της εστίασης βρίσκεται ακόμα μια φορά έρμαιο των νέων μέτρων και αποφάσεων και χωρίς να γνωρίζει μέχρι την τελευταία στιγμή τον τρόπο που θα λειτουργήσει λίγες ώρες μετά. Χιλιάδες συνάδελφοι, που έχουν αμιγώς εσωτερικούς χώρους και παραμένουν κλειστοί εδώ και 15 μήνες,  βρίσκονται σε αναμονή των  αργοπορημένων, για άλλη μια φορά διευκρινίσεων, γνωρίζοντας εκ προοιμίου ότι θα πρέπει να δουλέψουν με το 40% του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί αποκλείοντας το υπόλοιπο 60%.

Δύο μεγάλες επίσης κατηγορίες που για ακόμα μια φορά είναι επί ξύλου κρεμάμενες είναι αυτές των κέντρων διασκέδασης και των χωρών εκδηλώσεων, όπου οι συνάδελφοι, μια μόλις μέρα πριν, δεν έχουν την δυνατότητα να ενημερώσουν τους πελάτες τους για τα μέτρα που θα ισχύουν.

Ως εκπρόσωποι χιλιάδων συναδέλφων του κλάδου, εκφράζοντας την κραυγή αγωνίας όλων, παρακαλούμε τους καθ’ ύλην αρμόδιους έστω και την τελευταία στιγμή να πράξουν το αυτονόητο.. να μας σεβαστούν.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Μακης τσσουσογλου
Μακης τσσουσογλου
2 μήνες πριν

Μην περιμένετε κατανόηση από αυτούς που κάθονται στα γραφεία τους και ο μισθος τρέχει κανονικά.Αλλοιμονο από την εστίαση που την έχουν διαλύσει.Σκοπος τους είναι να τα κλείσουν ΟΛΑ……να μην διασκεδάζει ο κόσμος….θέλουν ρομπότ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ