«Καζάνι που βράζει» το ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζουν Πολιτικό Συμβούλιο και Κοινοβουλευτική Ομάδα

Πολλά τα  σενάρια για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ

Σε «αναβρασμό» στο ΠΑΣΟΚ. Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το Πολιτικό Συμβούλιο από κοινού με την Κοινοβουλευτική Ομάδα και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα εκεί.

Το ΠΑΣΟΚ μοιάζει με «καζάνι που βράζει» και  τα σενάρια για την επόμενη ημέρα και τους επίδοξους διεκδικητές της ηγεσίας όταν στηθούν κάλπες είναι πολλά. Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνουν ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα για τις εσωκομματικές εκλογές, με ορόσημο το 2025, όμως, δεν αποκλείεται τα δεδομένα να αλλάξουν, δεδομένου ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης γνωρίζει καλά πως το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα το ΠΑΣΟΚ θα «βυθιστεί» στην εσωστρέφεια.

Δεδομένο αποτελεί το ότι η σημερινή συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί μέσα σε κλίμα έντασης. Άλλωστε η προειδοποίηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι όσοι συντηρούν κλίμα τοξικότητας μετά τις συνεδριάσεις των οργάνων, θα οδηγηθούν εκτός κόμματος, έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις.

Με βάση τις μέχρι στιγμής δημόσιες τοποθετήσεις τους, με την πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου  συντάσσονται η Νάντια Γιαννακοπούλου, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης οι οποίοι θα δώσουν το «παρών» στην αυριανή συνεδρίαση. Παρόντα θα είναι, επίσης, μέλη του πολιτικού συμβουλίου όπως ο Θεόδωρος Μαργαρίτης, ο Χάρης Καστανίδης και ο Γιάννης Μεϊμάρογλου.

Σε ό,τι αφορά στα σενάρια της επόμενης μέρας και τις πιθανές υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων φέρεται να συγκαταλέγεται και ο εν ενεργεία δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν κατηγορηματικός: «Επειδή χτίσαμε πολλά με πολύ μεγάλο κόπο δεν θα επιτρέψω να γκρεμιστούν πάρα πολύ εύκολα. Όποιος λοιπόν έχει φιλοδοξίες ας δηλώσει παρών. Όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές, αλλά θεσμικά και πολιτικά. Πρώτα θα βάλουμε την πολιτική και μετά τα πρόσωπα».

Ωστόσο, στη σκιά των εξελίξεων που θα δρομολογηθούν από το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και μια ενδεχόμενη νέα παρέμβαση του Χάρη Δούκα, ο οποίος σήμερα το απόγευμα αναμένεται να μιλήσει σε εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη, «Τι δημοκρατίες θα υπάρχουν το 2050».

Πηγή: enikos.gr