Κέιτ Μίντλετον: Σήμερα η πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Αποκαλύψεις για την καθημερινότητά της το τελευταίο διάστημα

Κέιτ Μίντλετον

Όλοι τα βλέμματα στη Βρετανία είναι στραμμένα σήμερα στην παρέλαση για τα γενέθλια του βασιλιά Καρολου, καθώς η Κέιτ Μίντλετον ανακοίνωσε ότι θα κάνει την πρώτη της επίσημη εμφάνιση έπειτα από μήνες, εκφράζοντας την ευχαρίστησή της για την «πρόοδο» που έχει σημειωθεί από τη θεραπεία κατά του καρκίνου στην οποία υποβάλλεται.

«Η θεραπεία μου είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί ακόμη για αρκετούς μήνες», δήλωσε η σύζυγος του πρίγκιπα διαδόχου Ουίλιαμ, η οποία δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τα Χριστούγεννα, και εκφράζει τη χαρά της «που θα παραστεί στην παρέλαση για τα γενέθλια του βασιλιά αυτό το Σαββατοκύριακο» στο Λονδίνο.

Η στήριξη στην Κέιτ Μίντλετον από την οικογένειά της

Η βασιλική οικογένεια, με επικεφαλής τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, θα στηρίξει την πριγκίπισσα της Ουαλίας καθώς θα κάνει τη «σημαντική» επιστροφή της στα δημόσια καθήκοντα σήμερα, αναφέρει η Daily Mail.

Σήμερα, η Κέιτ Μίντλετον πρόκειται να συνοδεύσει τα τρία παιδιά της σε μια άμαξα κατά τη διάρκεια της παρέλασης Trooping the Color και να βρεθεί με τον βασιλιά Κάρολο, τη βασίλισσα Καμίλα και τα άλλα ανώτερα μέλη της οικογένειας στο μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ενώ η παρουσία της στις σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις θα είναι αναμφίβολα μια «σημαντική στιγμή», έχει τονιστεί ότι η εμφάνιση της Kate δεν πρέπει να θεωρείται ως επιστροφή σε ένα πλήρες πρόγραμμα δημοσίων δεσμεύσεων ακόμα.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας στη συγκινητική της δήλωση χθες αποκάλυψε ότι δίνει στον εαυτό της τον «απαραίτητο χρόνο για να θεραπευτεί» και όπως οι περισσότεροι ασθενείς με καρκίνο έχει και «καλές μέρες και κακές μέρες».

Πώς περνά τις μέρες της η πριγκίπισσα της Ουαλίας

Ωστόσο, τώρα αποκαλύπτεται ότι η Κέιτ Μίντλετον έχει αρχίσει να εργάζεται από το σπίτι, περνά χρόνο χαλαρώνοντας στη φύση και ελπίζει «να συμμετάσχει σε μερικές δημόσιες υποχρεώσεις το καλοκαίρι».

Η Κέιτ άρχισε να εργάζεται λίγο από το σπίτι στο Adelaide Cottage στο Windsor, ακόμη και να έχει συναντήσεις με την ιδιωτική γραμματέα και το ανώτερο προσωπικό της, όπως αποκαλύπτει η Mail.

Εκτός από τις ενημερώσεις από την ομάδα της στο Παλάτι του Κένσινγκτον, στο Βασιλικό Ίδρυμα και στο Κέντρο για την Πρώιμη Παιδική ηλικία, η Πριγκίπισσα έχει επίσης αρχίσει να πραγματοποιεί συναντήσεις σχετικά με τη δουλειά της.

Η πριγκίπισσα, της οποίας η επίσημη δήλωση για την υγεία της χθες συνοδεύτηκε από μια φωτογραφία της όπου φαίνεται να στέκεται κάτω από ένα δέντρο στο κάστρο του Ουίνδσορ, θεωρείται ότι έχει βρει παρηγοριά στη φύση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Περνά χρόνο στην φύση

Οι γνώστες του παλατιού είπαν στην The Telegraph ότι «περνά χρόνο στη φύση για να την βοηθήσει να αναρρώσει». Αλλά οι πηγές πρόσθεσαν ότι «η ξεκούραση δεν έχει έρθει με φυσικό τρόπο» , ωστόσο «προσπαθεί» να το κάνει.

Η Κέιτ έχει υποβληθεί σε προληπτική χημειοθεραπεία μετά την ανακοίνωση για τη διάγνωσή της με καρκίνο τον Μάρτιο, και ενώ η θεραπεία συνεχίζεται, η βελτιωμένη υγεία της σημαίνει ότι μπορεί να κάνει περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις στο εγγύς μέλλον.

Η πριγκίπισσα, δεν αναμένεται να παρευρεθεί στο Garter Day και στο Royal Ascot, είπαν πηγές, αλλά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παρευρεθεί στο Wimbledon ή να δώσει το παρών στην ιαπωνική κρατική επίσκεψη και άλλες δεσμεύσεις.

Η επιστροφή της στα δημόσια καθήκοντα σίγουρα θα υποστηριχθεί από την οικογένειά της, ειδικά τον σύζυγό της Γουίλιαμ.

«Ο Ουίλιαμ είναι χαρούμενος»

Ένας εκπρόσωπος του Πρίγκιπα της Ουαλίας Ουίλιαμ, όταν ρωτήθηκε πώς είναι σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την οικογένειά του, είπε: «Ο Πρίγκιπας είναι χαρούμενος που βλέπει την Πριγκίπισσα να αρχίζει να ασχολείται με τη δουλειά και τα έργα που είναι σημαντικά για εκείνη. Θα συνεχίσει να εστιάζει το χρόνο του στη στήριξη της συζύγου και των παιδιών του, ενώ θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τα δημόσια καθήκοντά του».

Ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος έχει επίσης υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο, είπε ότι είναι «ευχαριστημένος» που η νύφη του θα είναι παρούσα στις σημερινές εκδηλώσεις.

Ο μονάρχης, 75 ετών, επέστρεψε στα δημόσια καθήκοντα τον Απρίλιο και παραμένει απασχολημένος, αν και οι δεσμεύσεις του είναι περιορισμένες για να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για την ανάρρωσή του.

Σήμερα θα είναι και η πρώτη φορά που ο Κάρολος και η Κέιτ θα εμφανιστούν δημόσια μαζί από τότε που άρχισαν τις θεραπείες τους.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Η Κέιτ σήμερα θα ανέβει σε μια άμαξα στο εμπορικό κέντρο μαζί με τα τρία παιδιά της, τον πρίγκιπα Τζορτζ, την πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον πρίγκιπα Λούις, για την παραδοσιακή πομπή Trooping the Color.

Η Πριγκίπισσα και τα παιδιά της θα παρακολουθήσουν την παρέλαση από το Γραφείο του Ταγματάρχη. Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα λάβει μέρος στην παρέλαση έφιππος.

Αργότερα, η Κέιτ αναμένεται να βρεθεί με τον βασιλιά, τον πρίγκιπα της Ουαλίας και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο μπαλκόνι του Παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Ένας εκπρόσωπος του Παλατιού του Μπάκιγχαμ δήλωσε χθες: «Η Αυτού Μεγαλειότης είναι χαρούμενη που η Πριγκίπισσα μπορεί να παρευρεθεί στις αυριανές εκδηλώσεις και ανυπομονεί».

Ο Πρωθυπουργός Rishi Sunak έκανε λόγο για «υπέροχα νέα», λέγοντας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο G7 στην Ιταλία: «Είναι προφανώς υπέροχα τα νέα…Είδα τη δήλωσή της νωρίτερα, νομίζω ότι ήταν γενναία, νομίζω ότι ήταν ειλικρινής και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει στήριξη σε τόσους πολλούς άλλους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις υγείας, οπότε πιστεύω ότι της αξίζει τεράστιος έπαινος για όσα είπε και θα είναι υπέροχο να τη δούμε εκεί αύριο».

Ερωτηθείς πώς ένιωθε η πριγκίπισσα, ένας εκπρόσωπος του Παλατιού του Κένσινγκτον είπε χθες: «Όπως έχει πει, σημειώνει καλή πρόοδο και ανυπομονεί να βρεθεί με την οικογένεια. Όπως είπε στο μήνυμά της, και όπως γνωρίζει όποιος κάνει χημειοθεραπεία, έχει καλές και κακές μέρες».

Το Παλάτι του Κένσινγκτον είπε ότι δεν θα σχολιάσει περαιτέρω τη θεραπεία της και πόσο καιρό αναμένεται να διαρκέσει.