Κεραμέως για το «ελληνικό Erasmus»: Ξεπέρασαν τις 16.000 οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά

Στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάστηκε προχθές στο υπουργικό συμβούλιο αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως.

Νίκη Κεραμέως

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Παιδείας, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει «ελληνικό Erasmus» για ένα εξάμηνο, και βιομηχανικά διδακτορικά που απαντούν σε συγκεκριμένα προβλήματα της βιομηχανίας.

Παραδείγματος χάριν, όπως εξήγησε η υπουργός, ένας φοιτητής που μπαίνει στην Νομική θα μπορεί για ένα εξάμηνο να παρακολουθήσει μαθήματα σε άλλο πανεπιστήμιο για να διευρύνει τους ορίζοντες του.

Ξεπέρασαν τις 16.000 οι αιτήσεις για Πρότυπα και Πειραματικά

Η κ. Κεραμέως ανακοίνωσε επίσης ότι ξεπέρασαν τις 16.000 οι αιτήσεις για περίπου 4.000 θέσεις στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, κάνοντας λόγο για μεγάλη στήριξη της κοινωνίας στον συγκεκριμένο θεσμό. Ανέφερε ότι σήμερα ολοκληρώνονται οι αιτήσεις για τις υποψηφιότητες σε αυτά τα σχολεία, ενώ οι εξετάσεις εισαγωγής έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Μαΐου. Δήλωσε παράλληλα ότι από τα 60 πρότυπα και πειραματικά σχολεία που είχαμε στη χώρα, έχουν ανέλθει στα 120 και υπάρχει ένα τέτοιο σχολειό σε κάθε περιφέρεια της χώρας.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επίσης ότι από τη νέα σχολική χρονιά εγκαθίστανται στα σχολεία διαδραστικοί πίνακες και αλλάζει η προσέγγιση μάθησης, ενώ «τρέχει» διαγωνισμός για 177 χιλιάδες σετ ρομποτικής για την καλλιέργεια των δεξιοτήτων των μαθητών.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης
ΣΥΡΙΖΑ
Βασίλης Κικίλιας
5G