Κέρκυρα, Καλαμάτα, Λέσβος και Καβάλα: Οι περιοχές που συγκεντρώνουν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Η άμεση βοήθεια της Ελλάδας προς την Τουρκία δεν εκφράζεται μόνο σε ένα επίπεδο, καθώς πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους και τα Καλάβρυτα, συγκεντρώνουν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της γειτονικής χώρας.

Κέρκυρα, Καλαμάτα, Λέσβος και Καβάλα: Οι περιοχές που συγκεντρώνουν βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Η βοήθεια της Ελλάδας προς την Τουρκία και ειδικότερα, προς τους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό, είναι άμεση και παρατηρείται σε πολλές περιοχές που έχουν κινήσει ήδη τις διαδικασίες συγκέντρωσης βοήθειας και ειδών πρώτης ανάγκης.

Λέσβος

Φορείς οργανώσεις και σωματεία της Λέσβου ξεκίνησαν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς σε Τουρκία και Συρία.

Πρώτο, το Εργατικό Κέντρο Λέσβου καλεί τα σωματεία, τους φορείς, τον λαό της Λέσβου, να σταθούν αλληλέγγυοι στους γειτονικούς λαούς και να στηρίξουν την πρωτοβουλία του για τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στα γραφεία του στη Χρυσομαλλούσα (Βαλαωρίτου και Δαβάκη γωνία) από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι,

«Με θλίψη και με αγωνία παρακολουθούμε από νωρίς το πρωί τις εικόνες από τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας. Για μια ακόμα φορά, γινόμαστε μάρτυρες, πως τα φυσικά φαινόμενα έχουν θύμα τον φτωχό λαό, που χάνει τα σπίτια του και το βιός του. Ο λεσβιακός λαός έχει πικρή πείρα, από τον σεισμό του 2017 στη Βρίσα με δεκάδες οικογένειες να μένουν άστεγες και από την πυρκαγιά πέρυσι το καλοκαίρι στην περιοχή του Πολιχνίτου, που κάηκαν χιλιάδες στρέμματα κτημάτων και δάσους. Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς, το λαό της Λέσβου, να σταθούν αλληλέγγυοι στους γειτονικούς λαούς και να στηρίξουν την πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στα γραφεία του στη Χρυσομαλλούσα (Βαλαωρίτου και Δαβάκη γωνία) από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Τα είδη πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία που συγκεντρώνουμε, είναι: Κουβέρτες, Πάνες ενηλίκων/μωρών, Ορούς, Γάζες, Χανζαπλάστ, Είδη ατομικής υγιεινής, Γάλα σε σκόνη, Τρόφιμα-ξηρές τροφές»

Όμως και η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου, συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, έως την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, με σημεία συγκέντρωσης, στην Σκάλα Καλλονής το Ξενοδοχείο «ΠΑΣΙΦΑΗ», στη Μήθυμνα το Ξενοδοχείο «ΜΑΡΙΛΕΝΑ» και στην Μυτιλήνη μέχρι το βράδυ της Τετάρτης το «FOTIS TOURS».

Όμως και άλλοι φορείς συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια που θα παραδώσουν μέχρι αύριο στις 12 το μεσημέρι στο «FOTIS TOURS» και συγκεκριμένα:

– Παιδικές τροφές και πάνες

– Υπνόσακους και κουβέρτες

– Καθαρά χειμωνιάτικα ρούχα, κάλτσες και παπούτσια

– Φακούς και μπαταρίες

– Είδη ατομική υγιεινής

– Ξηρά τροφή και κονσέρβες

Τα είδη πρώτης ανάγκης θα μεταφερθούν με δρομολόγιο της Jalem Tur και θα παραδοθούν στο Δήμο Αϊβαλί, που θα αναλάβει τη μεταφορά τους στις σεισμόπληκτες περιοχές της Νότιας Τουρκίας.

Κέρκυρα

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και του λαού της
Τουρκίας, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό με εκατοντάδες νεκρούς,
εγκλωβισμένους σε κτίρια που κατέρρευσαν, συγκεντρώνοντας υλικά πρώτης ανάγκης. Η συγκέντρωση της βοήθειας πραγματοποιείται Δευτέρα με Παρασκευή 09:00-13:00 και 18:00-20:00 στο Εργατικό Κέντρο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, “Οργανώνουμε ΤΩΡΑ την αλληλεγγύη μας προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.
Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου
όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού αποτέλεσαν
ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών. Μόνο ο λαός
σώζει τον λαό. Κανείς μόνος!
Καλούμε όλα τα σωματεία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συλλόγους και τους φορείς
του νησιού να στηρίξουν έμπρακτα την οργάνωση αλληλεγγύης.
Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία.
Συγκεκριμένα:
• Κουβέρτες
• Γάλα σε σκόνη
• Πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες
• Απορρυπαντικά ρούχων
• Ορούς
• Γάζες
• Χανσαπλάστ
• Είδη ατομικής υγιεινής”

Καλαμάτα

Ο Δήμος Καλαμάτας συμπαρίσταται στους δοκιμαζόμενους από το χτύπημα του Εγκέλαδου λαούς της Τουρκίας και της Συρίας, μετά τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 7,8 Ρίχτερ που έχει αφήσει πίσω του χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη και οδύνη του και έδωσε άμεσα οδηγία προκειμένου να υπάρξει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται από σήμερα Τρίτη, καθημερινά στο ισόγειο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και ώρες 09:00-14:00 και 17:00-20:00.

Τα Καλάβρυτα συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τον λαό της Τουρκίας και της Συρίας

Θα συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη:

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

– Μάσκες, αντισηπτικά, γάντια

– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

– Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.)

– Είδη ατομικής υγιεινής

Οι φορείς και οι εταιρείες που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Θεμάτων Γιώργο Φάβα στο τηλέφωνο 6945-237810 και τον Πρόεδρο της Δημ. Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα στο τηλέφωνο 6948-073632.

Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή της βοήθειας παρέχονται ακόμη στα τηλέφωνα 2721360700 και 2721360786 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Καβάλα

Ιατροφαρμακευτικό υλικό για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας συγκεντρώνει ο Δήμος της Θάσου, συμμετέχοντας στην Εθνική προσπάθεια, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την ΚΕΔΕ.

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί θα αποσταλεί άμεσα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, προκειμένου να προωθηθεί στις πληγείσες περιοχές.

Ως σημεία συγκέντρωσης ορίστηκαν για σήμερα Τρίτη 7, αύριο Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, το Δημαρχείο του Δήμου Θάσου και το ΚΕΠ Λιμεναρίων τις εργάσιμες ώρες λειτουργίας τους.

«Ας συνδράμουμε όλοι μας προσφέροντας ουσιαστική και άμεση βοήθεια στους συνανθρώπους μας που τη χρειάζονται», αναφέρει ο Δήμος Θάσου στο μήνυμά του.

 

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments