Κικίλιας: «Ο εμπρησμός έχει γίνει κακούργημα», τι είπε για τον Τούρκο που συνελήφθη στο Αιγάλεω

«Έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας

Κικίλιας

Στην αυστηριοποίηση των ποινών για το αδίκημα του εμπρησμού αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τον Τούρκο εμπρηστή που συνελήφθη γιατί έβαζε φωτιές στο όρος Αιγάλεω.

«Έχει επιληφθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία», ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το βράδυ της Δευτέρας (27.5.24) και σε ερώτηση αν εξετάζεται και το ενδεχόμενο κατασκοπείας στην υπόθεση του εμπρησμού από τον Τούρκο υπήκοο στο όρος Αιγάλεω.

Ο κ. Κικίλιας υπενθύμισε μάλιστα ότι το περσινό καλοκαίρι είχαν μπει 19 φωτιές στον Έβρο και τελικά η 20η μπήκε στην «καρδιά» του δάσους της Δαδιάς και ότι υπάρχουν ερωτήματα που πλανώνται ακόμα για το τι συνέβη, όπως και γενικά για τις φωτιές στη Βόρεια Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2023.

«Γι’ αυτό ανέβηκα στον Έβρο με τον κ. Νίκο Δένδια» ανέφερε για την πρόσφατη σύσκεψη που είχε στην Αλεξανδρούπολη με στελέχη των υπηρεσιών του Δημοσίου που εμπλέκονται στην αντιπυρική προστασία και με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενώ όπως πρόσθεσε, συνδράμει στη διαλεύκανση των εμπρησμών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον κ. Χρυσοχοΐδη και τον Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ.

 

«Σε συνεργασία με τον Υπουργό Δικαιοσύνη κ. Φλωρίδη οι ποινές έχουν αλλάξει, ο εμπρησμός έχει γίνει κακούργημα» προειδοποίησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος επισήμανε ότι όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες πράξεις θα αντιμετωπίζουν πλέον βαριές νομικές συνέπειες.

«Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντιδρά η Πυροσβεστική Υπηρεσία, έχουμε νέο δόγμα» ανέφερε κ. Κικίλιας όσον αφορά τη φετινή αντιπυρική προστασία. Τόνισε επίσης ότι «πρέπει να λειάνουμε τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή» και διαβεβαίωσε επίσης ότι με τις αλλαγές που έχουν γίνει θα υπάρχει καλύτερος συντονισμός.

Διαβάστε επίσης:

 

Λαμία: Η εταιρεία ζήτησε την αύξηση της αποζημίωσης για φωτιά λίγο πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στο εργοστάσιο

Παντρεύτηκαν Καραφώτης – Μάνου ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ

Σλοβακία: Βελτιώνεται η υγεία του Ρόμπερτ Φίτσο

Συντάξεις και πληρωμές Ιουνίου: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς