Κίνα: 148 οι νεκροί από το σεισμό στην Γκανσού
Ο σεισμός, ο οποίος χτύπησε μερικά λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε περιοχή περίπου 1.300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πεκίνου
Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού στην βορειοδυτική Κίνα έφτασε τους 148 την Παρασκευή (22.12.2023) όπως μετέδωσε κρατικό μέσο ενημέρωσης, καθώς οι αρχές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην εξασφάλιση νέας στέγης για τους χιλιάδες εκτοπισμένους.
Ο σεισμός, ο οποίος χτύπησε μερικά λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε περιοχή περίπου 1.300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Πεκίνου, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 117 ανθρώπους στην επαρχία Γκανσού και 31 στη γειτονική επαρχία Τσινγκάι, σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Στις δύο επαρχίες πάνω από 139.000 άνθρωποι διαμένουν, εν μέσω πολικού ψύχους, σε σκηνές και άλλα προσωρινά καταλύματα, σύμφωνα με το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, που τόνισε πως πλέον οι προσπάθειες των αρχών στην Γκανσού επικεντρώνονται «στη μετακίνηση των σεισμοπαθών σε νέες κατοικίες» και στην προσφορά περίθαλψης στους τραυματίες.
Πάντως, σωστικά συνεργεία συνέχιζαν τις έρευνες για παγιδευμένα θύματα στην Τσινγκάι χθες Παρασκευή το πρωί, ανέφερε το CCTV.
Στην επαρχία αυτή θάφτηκαν ζωντανοί άνθρωποι στην κοινότητα Τζονγκτσουάν.
Σχεδόν 1.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν και στις δύο επαρχίες του σεισμού, ο οποίος είχε ισχύ 5,9 βαθμών, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS). Μετά τον κύριο σεισμό, καταγράφτηκαν εκατοντάδες μετασεισμικές δονήσεις.
Πρόκειται για τον πιο φονικό σεισμό στην ασιατική χώρα έπειτα από εκείνον στην επαρχία Γιουνάν (νοτιοδυτικά) το 2014, όταν οι αρχές καταμέτρησαν πάνω από 600 νεκρούς.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Σχολικό Ημερολόγιο: Όλες οι αργίες για το έτος 2026-2027
Υποσχέθηκαν ότι η ΑΙ θα άλλαζε τη ζωή μας οι άνθρωποι όμως λένε άλλα
Γεμάτη κέφι βραδιά από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χόβολης Καλαβρύτων
Η πιο πλήρης λίστα για το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό
Το Netflix κυνηγά YouTubers και το YouTube τους δίνει εκατομμύρια για να μην ανεβάζουν
Πεζοπορία στο Μονοπάτι «Άη Θανάσης» στο Λειβάρτζι Καλαβρύτων ΦΩΤΟ
Ξενύχτι και διαβήτης: Πώς οι λίγες ώρες ύπνου «τινάζουν» τη γλυκόζη στον αέρα
Αρκεί ένα κόλπο για να ξεγελάσεις τους AI agents και δεν χρειάζεται να είσαι χάκερ
