Κήρυγμα με…νόημα από τον Ναυπάκτου Ιερόθεο: «Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει – Θα είμαι για μήνες τοποτηρητής»

Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος κατά την αποφώνηση τουαποκάλυψε πως η τοποτηρητεία του θα διαρκέσει μήνες

Κήρυγμα με…νόημα από τον Ναυπάκτου Ιερόθεο: «Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει - Θα είμαι για μήνες τοποτηρητής»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και τοποτηρητή της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, που πανηγύριζε την Τρίτη και ο Μητροπολίτης Ιερόθεος χοροστάτησε.

Μεταξύ άλλων εστίασε στα ζητήματα της ιεραρχικότητας στην Εκκλησία, προφανώς ως μήνυμα στους κληρικούς που εξακολουθούν να διαφοροποιούνται στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου.

«Να ακούμε την εκκλησία. Η εκκλησία εργάζεται συνοδικά … Υπάρχει ιεράρχηση. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει. Δεν μπορεί να βγαίνει ένας Μητροπολίτης και να λέει δεν ακούω την Σύνοδο. Η Σύνοδος συνέρχεται, και η διαρκής σύνοδος και η ιεραρχία της Εκκλησίας, 82 ιερείς μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο και αποφασίζουν. Πολλές φορές ομόφωνα. Αν υπάρχει ομοφωνία οι μειοψηφούντες υπακούν. Αυτό είναι το εκκλησιαστικό πολίτευμα και αυτή είναι η Δημοκρατία. Το ίδιο γίνεται και μέσα στις Μητροπόλεις. Επομένως μόνο με την υπακοή στην Εκκλησία και στα συνοδικά όργανά της αποφεύγουμε τα δύο άκρα, σχετικοκρατία και απολυτότητα-φανατισμό» ανέφερε.

Το μέσο δρόμο να ακολουθούμε. Αυτό δείχνει λογικότητα, εκκλησιαστικότητα, Πνεύμα Θεού και εκκλησιαστική ζωή».

Μάλιστα έκανε γνωστό πως, όπως φαίνεται, η τοποτηρητεία του θα διαρκέσει περισσότερο, με τον ίδιον, να τονίζει: «Να ευχηθείτε το διάστημα που θα είμαι τοποτηρητής να το περάσουμε με αγάπη και ειρήνη, χωρίς εντάσεις. Δε μου αρέσουν οι εντάσεις. Στην αρχή περίμενα ότι θα είναι 1-2 μήνες τοποτηρητεία. Φαίνεται ότι μάλλον θα αργήσει. Θα είμαι περισσότερους μήνες στην αγαπητή και γνωστή μου Αιτωλοακαρνανία για να βοηθήσω να υπάρχει αγάπη και ειρήνη στον τόπο και καλή συνέχεια με την εκλογή καλού νέου Μητροπολίτη».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ