Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα για 4 κακουργήματα σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και άλλων 10

Εντολή εισαγγελέα για εκτενή και σε βάθος έρευνα.

antonios

Οι έρευνες για την Κιβωτό του Κόσμου συνεχίζονται ενδελεχώς, ειδικότερα για τα οικονομικά τόσο του πατέρα Αντώνιου, όσο και 10 άλλων προσώπων, με τον Εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη -που χειρίζεται την αντίστοιχη δικογραφία για το οικονομικό κομμάτι της Κιβωτού- να δίνει εντολή στην Οικονομική Αστυνομία για εκτεταμένο και λεπτομερή έλεγχο κάθε οικονομικής πτυχής.

Τα αδικήματα που διερευνώνται στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τέσσερα κακουργήματα αυτά της υπεξαίρεσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Για τα πρώτα δυο αδικήματα απαιτείται έγκληση από τη νέα διοίκηση της Κιβωτού, ωστόσο, εκτιμάται ότι αυτό θα συμβεί εντός της προθεσμίας που μετρά από την ολοκληρωση του διαχειριστικού ελέγχου και η Εισαγγελία δεν δεσμεύεται να προχωρήσει την έρευνα της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εισαγγελέας έδωσε εντολή για:

  • Φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία.
  • Διαχειριστικό έλεγχο και γνωστοποίηση της έκβαση του.
  • έρευνα να έχουν δοθεί στην Κιβωτό πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.
  • Άνοιγμα λογαριασμών για την τελευταία πενταετία σε εταιρικούς λογαριασμούς της Κιβωτού αλλά και σε λογαριασμούς των έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία εκτός από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα συμπεριλαμβάνονται στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της Κιβωτού.

Στο άνοιγμα των λογαριασμών για τα φυσικά πρόσωπα, περιλαμβάνονται και κάρτες, μετοχές και κάθε άλλο χρηματοπιστωτικό προϊόν εντοπιστεί στην κατοχή των προσώπων που επέχουν μπει στο «μικροσκόπιο».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments