Κιβωτός του Κόσμου: Άγνωστο πού βρίσκεται ο πατέρας Αντώνιος – «Δεν κρύβομαι από κανέναν»

Ο φάκελος με την εισαγγελική εντολή για τον “εξοστρακισμό” του πατέρα Αντωνίου από όλες τις δομές της “Κιβωτού του Κόσμου” έφτασε την Παρασκευή (02.12.20222) έξω από το σπίτι του στη Ραφήνα, από όπου ο ίδιος φέρεται να απουσιάζει, χωρίς να γνωρίζει κανείς πού βρίσκεται.

Κιβωτός του κόσμου

Σενάρια θέλουν τον πατέρα Αντώνιο να βρίσκεται σε σπίτι στενού του συνεργάτη, είτε σε διαμέρισμα μέσα σε δομή της “Κιβωτού του Κόσμου”, ή ακόμη και στο σπίτι του οδηγού της πρεσβυτέρας στη Βραυρώνα.

Πάντως, ο ίδιος ο πατέρας Αντώνιος, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, φέρεται να είπε σε δικούς του ανθρώπους: «Δεν περίμενα μετά από τόση προσπάθεια να ακούγεται το όνομά μου για τέτοια πράγματα. Όλα τα περιουσιακά στοιχεία είναι περασμένα στην Κιβωτό. Δεν έχω τίποτα δικό μου. Όλα είναι των παιδιών. Δεν κρύβομαι από κανέναν. Αν με ζητήσουν οι Αρχές θα εμφανιστώ αμέσως. Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό. Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες».

Ο Εισαγγελέας διέταξε στην Οικονομική Αστυνομία να κάνει εξονυχιστικό έλεγχο σε 11 φυσικά πρόσωπα, ανάμεσά τους ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του, Σταματία Γεωργαντή, για το ενδεχόμενο διάπραξης των εξής τεσσάρων κακουργημάτων: υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
Με την εισαγγελική παραγγελία προς την Οικονομική Αστυνομία, δίνεται εντολή να διενεργηθούν σε βάθος πενταετίας ο φορολογικός έλεγχος και ο διαχειριστικός έλεγχος, να γίνει έρευνα για την εξακρίβωση των επιχορηγήσεων και χρηματοδοτήσεων που έχει λάβει η δομή, καθώς και για το άνοιγμα των εταιρικών λογαριασμών και των λογαριασμών των 11 φυσικών προσώπων.

“Δεν μου έλεγαν σε ποια δομή βρίσκεται το παιδί μου”

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν οι σοβαριστικές μαρτυρίες για όσα συνέβαιναν στις δομές της “Κιβωτού του Κόσμου”. Στην ΕΡΤ μίλησε μητέρα παιδιού που φιλοξενείτο μέχρι πρόσφατα σε δομή, η οποία αποκάλυψε πως όταν είδε το παιδί της με σημάδι και το ρώτησε τι συνέβη, ο υπεύθυνος που ήταν παρών, δεν επέτρεψε σε εκείνο να απαντήσει.

“Είχε σημάδι στο κεφάλι και το ρώτησα αν έπεσε. Ο υπεύθυνος απάντησε πως είχε χτυπήσει ενώ έπαιζε. Είδα ότι το παιδί αναγκάστηκε από φόβο να συμφωνήσει. Πάντα, κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας, ήταν κάποιος μπροστά και το κατηύθυνε σε όσα το ρωτούσα. Δεν μπορούσε μία μάνα να ενωθεί με το παιδί της”.

Όπως υποστήριξε, για πολλούς μήνες, δεν γνώριζε που βρίσκεται το παιδί της.

Η μητέρα του ανηλίκου πρόσθεσε: “Είχε αλλάξει πολλές δομές. Για πολλούς μήνες δεν ήξερα πού ήταν το παιδί μου. Κατάφερα να έρθω σε επικοινωνία μαζί του με τη βοήθεια ενός εργαζομένου. Έβλεπα ότι είναι φοβισμένο. Πριν από πολύ καιρό που είχα πάει να το επισκεφτώ, μου είπε ότι δε μπορούσε να μιλάει ελεύθερα λόγω τιμωριών”.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments