Κιβωτός του Κόσμου: «Δε μίλησα πριν γιατί τον είχα σαν πατέρα μου», λέει ο 19χρονος για τον π. Αντώνιο

«Το συγκεκριμένο στέλεχος τον είχα σαν πατέρα μου. Οτιδήποτε έγινε μετά ήταν τέτοια η ταραχή μου και τέτοια η ψυχολογική μου κατάσταση που δεν μπορούσα να αντιδράσω με τίποτα. Κι αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αντέδρασα από την πρώτη φορά σε ο,τιδήποτε έγινε… », σημείωσε ο 19χρονος, πρώην τρόφιμος της ΜΚΟ.

Κιβωτός του κόσμου

Όσο πέφτουν σαν βροχή οι καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου», ο 19χρονος που μίλησε και κατήγγειλε  ασέλγεια σε βάρος του από τον επικεφαλής της ΜΚΟ, ιερέα Αντώνιο Παπανικολάου, τόνισε πως  αρχικά δεν αντέδρασε στην παρενόχληση που φέρεται να δέχτηκε, επειδή θεωρούσε τον π. Αντώνιο  σαν πατέρα του.

«Χαίρομαι που και άλλα παιδιά παίρνουν το θάρρος και μιλάνε»

«Το συγκεκριμένο στέλεχος τον είχα σαν πατέρα μου. Οτιδήποτε έγινε μετά ήταν τέτοια η ταραχή μου και τέτοια η ψυχολογική μου κατάσταση που δεν μπορούσα να αντιδράσω με τίποτα. Κι αυτός ήταν και ο λόγος που δεν αντέδρασα από την πρώτη φορά σε ο,τιδήποτε έγινε… Από τότε που έφυγα από την “Κιβωτό”, αυτούς τους 8 μήνες, δεν έζησα ούτε μία εβδομάδα με τη μάνα μου γι’ αυτόν τον λόγο», σημείωσε ο πρώην τρόφιμος της ΜΚΟ.

Μεταξύ άλλων, ο καταγγέλλων σημείωσε στον Alpha ότι, «από τότε που έγινε η καταγγελία, ψυχολογικά τις πρώτες ημέρες ήμουν πάρα πολύ χάλια. Μέχρι κι αυτή τη στιγμή το άγχος είναι καθημερινό και η ψυχολογία μου δεν είναι πολύ καλή. Βέβαια, όσο περνά ο καιρός και βλέπω ότι πολλά παιδιά παίρνουν θάρρος και μιλάνε, χαίρομαι γι’ αυτό.

Όλοι εμείς τα παιδιά, την αλήθεια μας λέμε. Κανένας δεν έχει βγει κι έχει πει ψέματα. Στην αρχή υπήρχε πολύ φόβος για τη μαμά μου και για το σπίτι. Ευτυχώς, όμως δεν έχει γίνει κάτι εναντίον μας, οπότε μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή είμαι σχετικά καλά».

Τόνισε, ακόμα, ότι η καταγγελία του δεν είχε σκοπό να ακυρώσει το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου», αφορά, όμως, στην προσωπική του εμπειρία. «Εννοείται ότι θα υπάρχουν και θετικά πράγματα στην Κιβωτό. Εγώ δεν βγήκα ποτέ και είπα ότι η Κιβωτός του Κόσμου δεν έχει κάνει έργο. Άμα δεν είχε κάνει έργο, δεν θα υπήρχε όλο αυτό που έχει κάνει μέσα σε 25 χρόνια.

Αυτό που είπα είναι ότι εγώ πέρασα κάποια πράγματα και ότι τα τελευταία χρόνια πολλά πράγματα δεν διαχειριζόντουσαν σωστά και γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν καταγγελίες, αλλά και παιδιά που λένε ότι πέρασαν καλά».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments