Κιβωτός του Κόσμου: Μηνύει το νέο ΔΣ ο π. Αντώνιος, στον Άρειο Πάγο οι δικηγόροι του – Αναζητούνται 24 παιδιά – Στη δομή Κολωνού η πρεσβυτέρα – «Έφοδος» στην Καλαμάτα ΒΙΝΤΕΟ

Ο πάτερ Αντώνιος καταθέτει μήνυση κατά του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου

ΜΗΝΥΣΗ

Στην αντεπίθεση περνά ο πάτερ Αντώνιος μετά την απομάκρυνση από το σπίτι του.

Οι δικηγόροι του πατρός Αντωνίου, Θρασύβουλος Κονταξής και Γιάννης Κώτσος, βρέθηκαν στον Άρειο Πάγο και συγκεκριμένα, στο γραφείο του Εισαγγελέα, Ισιδώρου Ντογιάκου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Η μόνη σκοπιμότητα είναι η τήρηση της νομιμότητας»

Οι δύο δικηγόροι παρουσίασαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ορισμένα ζητήματα που έχουν σύνδεση με την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, έχοντας ως βασικό αίτημα να προσφερθεί η δυνατότητα στον πατέρα Αντώνιο να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα από δομή της ΜΚΟ, από όπου απομακρύνθηκε με εισαγγελική παραγγελία.

«Θα υποβληθεί έγκληση σε βάρος όσων προέβησαν στην παράνομη πράξη για συγκεκριμένα αδικήματα» είπε ο κ. Κονταξής.

Υπενθυμίζουμε ότι με εντολή εισαγγελέα δεν επιτρέπεται στον πατέρα Αντώνιο, και άλλα τέσσερα άτομα, να μπουν στις δομές της Κιβωτού για τρεις μήνες. Άγνωστο παραμένει πού μένουν με την πρεσβυτέρα και το παιδί τους. Αυτή την εβδομάδα αναμένονται οι καταθέσεις τεσσάρων παιδιών.

Οι συνήγοροι του πατρός Αντωνίου θα επισκεφθούν και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ο οποίος έχει και την εποπτεία του συνόλου των εισαγγελικών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Είναι μια χαρά», είπε ο κ. Κονταξής όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το πώς είναι ο πάτερ Αντώνιος.

Συνεχίζονται τα απειλητικά μηνύματα σε όσους έχουν κάνει καταγγελίες – Αναζητούνται 24 παιδιά της οργάνωσης

Εξονυχιστικούς ελέγχους στους φακέλους των παιδιών που φιλοξενήθηκαν στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» και δόθηκαν προς αναδοχή ξεκινά η νέα διοίκηση του οργανισμού, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές. Όλες οι υποθέσεις αναμένεται να ανοίξουν εκ νέου, μία προς μία, προκειμένου να «εντοπιστούν» τα παιδιά και να διαπιστωθεί αν οι διαδικασίες αναδοχής, που ακολουθήθηκαν από τον πατέρα Αντώνιο και τους συνεργάτες του, ήταν οι προβλεπόμενες ή ήταν… εικονικές.

Κύριο μέλημα των μελών της νέας διοίκησης είναι να διερευνηθεί αν τα παιδιά της «Κιβωτού» όντως δόθηκαν σε «πραγματικούς» ανάδοχους γονείς. Κι αυτό διότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι τα παιδιά δόθηκαν για αναδοχή σε άτομα της εμπιστοσύνης του πατρός Αντωνίου, με αποτέλεσμα οι ανήλικοι να συνεχίζουν να διαβιούν σε δομές της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που προκύπτουν από την εφαρμογή της πλατφόρμας anynet, από το 2020 έως και σήμερα, η «Κιβωτός» έχει εγκρίνει την αναδοχή 24 παιδιών. «Πριν από το 2020 δεν έχουμε καταγραφή των αναδοχών…», αναφέρουν παράγοντες του υπουργείου Εργασίας.

«Το νέο νομοθετικό πλαίσιο και η πίεση που ασκήθηκε στις δομές οδήγησαν στο σημερινό αποτέλεσμα. Τα παιδιά θα αναζητηθούν, ενώ η έρευνα για τις συνθήκες αναδοχής θα επεκταθεί και σε άλλες δομές», σημειώνουν οι πηγές.

Τρεις εργαζόμενοι

Ένα περιστατικό που θορύβησε τις Αρχές και ανέγειρε ερωτήματα ήταν η αναδοχή παιδιών από τρία στελέχη της «Κιβωτού», που από φιλοξενούμενοι με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι στη δομή και πλέον βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» των Αρχών για την ασέλγεια που έχει καταγγελθεί, αλλά και για κακοποιήσεις παιδιών. Ήδη διερευνάται αν οι συγκεκριμένοι ανάδοχοι, συνεργάτες του άλλοτε ισχυρού άντρα της οργάνωσης πατρός Αντωνίου, αλλά και το σύνολο των αναδόχων πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Σημειώνεται πως, παρότι η οργάνωση είχε εγκρίνει για την αναδοχή παιδιών τους τρεις δικούς τους εργαζομένους, την ίδια στιγμή απέρριπτε -και μάλιστα αρκετές φορές- δεκάδες ζευγάρια που προσπαθούσαν μάταια να γίνουν ανάδοχα.

Στο φως έχουν βγει, μάλιστα, καταγγελίες ανάδοχων γονέων που το αίτημά τους είχε εγκριθεί όχι μία, όχι δύο, αλλά ακόμα και 25 φορές από το σύστημα anynet του αρμόδιου υπουργείου. Αυτά τα αιτήματα η «Κιβωτός» τα απέρριπτε! Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να δοθούν απαντήσεις γιατί η αποπεμφθείσα διοίκηση δεν προωθούσε, σύμφωνα με όλα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα παιδιά στην αναδοχή ή δεν επιχειρούσε να τα επανασυνδέσει με τη βιολογική τους οικογένεια. Για το συγκεκριμένο θέμα το «καμπανάκι» είχε χτυπήσει από καιρό στο υφυπουργείο Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σημειώνεται ότι στην πλατφόρμα www.anynet.gr εντάσσονται τα παιδιά που βρίσκονται στο Εθνικό Μητρώο Ανηλίκων που τηρείται από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) και τα παιδιά που έχουν το λεγόμενο Ατομικό Σχέδιο Οικογενειακής Αποκατάστασης για Αναδοχή. Για κάθε παιδί που τοποθετείται σε αναδοχή, χορηγείται στους ανάδοχους γονείς οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των αναγκών διαβίωσής του. Πρόκειται για ένα επίδομα που ξεκινά από τα 325 ευρώ τον μήνα και μπορεί να προσαυξηθεί σε περίπτωση παιδιών με πάθηση, φτάνοντας και τα 375 ευρώ τον μήνα.

Η έρευνα

Ήδη, τα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου έχουν αναλάβει δράση και σε συνεργασία με ορκωτούς λογιστές και δικηγορικό γραφείο κάνουν «φύλλο και φτερό» τα αρχεία της «Κιβωτού». Σύντομα, ειδικά κλιμάκια θα επισκεφθούν όλες τις δομές της περιφέρειας, καθώς, όπως ανέφερε καλά ενημερωμένη πηγή στη Realnews, «πρέπει να δούμε τα παιδιά από κοντά για να έχουμε καλύτερη εικόνα».

Το μόνο σίγουρο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, είναι ότι τα πράγματα δε λειτουργούσαν όπως έπρεπε. Η «Κιβωτός του Κόσμου», ένας οργανισμός που γιγαντώθηκε μέσα στα χρόνια και έχαιρε της αποδοχής όλης της κοινωνίας, προφανώς δεν ελέγχθηκε ενδελεχώς από τους εποπτεύοντες φορείς της πολιτείας. Μεταξύ άλλων, αυτοί οι φορείς είναι οι κατά τόπους περιφέρειες που έχουν την ευθύνη της εποπτείας, της αδειοδότησης αλλά και του τρόπου με τον οποίο εξελίσσεται μια αναδοχή παιδιού. Ο έλεγχος αυτός υποτίθεται ότι γίνεται μέσω των εξαιρετικά υποστελεχομένων υπηρεσιών κοινωνικών λειτουργών των περιφερειών, οι οποίοι θα πρέπει να επισκέπτονται το παιδί που έχει δοθεί για αναδοχή και να επιλύουν τα προβλήματα που τυχόν προκύπτουν στην ανάδοχη οικογένεια. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, οι έλεγχοι είναι τόσο πλημμελείς, ώστε πλέον, στην περίπτωση της «Κιβωτού» να μην είναι κανείς βέβαιος για την πραγματική τύχη των παιδιών που δόθηκαν για αναδοχή…

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ανοιχτή πλατφόρμα του υπουργείου www.paidi.gov.gr και με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, το γ’ τρίμηνο του 2022 ο συνολικός αριθμός ανηλίκων σε 95 μονάδες παιδικής προστασίας ανερχόταν στα 1.396 παιδιά. Από αυτά, 175 παρέμεναν χωρίς Ατομικό Σχέδιο Οικογενειακής Αποκατάστασης (ΑΣΟΑ), 112 είχαν ΑΣΟΑ για υιοθεσία και 606 για αναδοχή. Δύο είχαν ΑΣΟΑ για συγγενική υιοθεσία και 18 για συγγενική αναδοχή, 145 για επιστροφή στη φυσική οικογένεια και 203 με ΑΣΟΑ με το οποίο δεν αποκαθίστανται σε οικογένεια. Από τα παιδιά αυτά, περίπου 133 ήταν με γνωμάτευση αναπηρίας.

«Κανείς δεν θα σας σώσει»

Νέο απειλητικό μήνυμα προς τους πρώην τροφίμους της «Κιβωτού» που έχουν καταγγείλει κακοποιητικές συμπεριφορές αποκαλύπτει η Realnews.

Την τρομοκράτηση εκείνων που καταγγέλλουν κακοποιητικές συμπεριφορές από τον πατέρα Αντώνιο και από εργαζομένους σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» επιδιώκουν κάποιοι, με προφανή στόχο να κλείσουν στόματα.

Η Realnews αποκαλύπτει ένα ακόμη μήνυμα με απειλητικό περιεχόμενο και αποδέκτες κυρίως εκείνα τα παιδιά τα οποία, μέσα από τις μαρτυρίες τους, έχουν « δείξει» συγκεκριμένα πρόσωπα ως κακοποιητές τους. «Κοιτάξτε τον ουρανό. Θα του κάνετε παρέα σε λίγο εσείς οι ψευδομάρτυρες… Και αυτή τη φορά δεν θα είναι κανένας να σας σώσει, γιατί το χέρι που ευεργετεί δεν το δαγκώνεις! Τουλάχιστον νιώσατε και κάπως σημαντικοί βγαίνοντας στα κανάλια, πήρατε αρκετή σημασία νομίζω. Ευχή και κατάρα δίνω η ζωή σας να είναι τόσο σκατά ώστε να θέλετε μόνοι σας να πατήσετε τη σκανδάλη. Και, μην μπερδεύεστε, η “Κιβωτός” είναι η οικογένειά μου και όχι απλά ένα κτίριο».

Ωστόσο, παρά τις απειλές, ενώπιον των εισαγγελέων ανηλίκων Κατερίνας Κοπελάκη και Δάφνης-Κυριακής Τσίχλη, που διενεργούν τη σχετική προκαταρκτική έρευνα, καθημερινά προσέρχονται μάρτυρες που περιγράφουν τα όσα βίωσαν μέσα στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», είτε ως φιλοξενούμενοι είτε ως εργαζόμενοι.

Μεταξύ αυτών και ο 19χρονος που πρώτος κατήγγειλε ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον ιδρυτή της Οργάνωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην τρόφιμος, στη συμπληρωματική του κατάθεση που έδωσε την περασμένη Πέμπτη, επανέλαβε τις αρχικές του καταγγελίες, περιγράφοντας και ενώπιον των εισαγγελικών λειτουργών, με περισσότερες λεπτομέρειες, όσα υφίστατο επί χρόνια στην «Κιβωτό» από εκείνον που είχε σαν πατέρα. Ο 19χρονος πρότεινε επίσης και συγκεκριμένους μάρτυρες, που αναμένεται να εξεταστούν τις επόμενες ημέρες, οι οποίοι, όπως φέρεται να είπε, μπορούν να επιβεβαιώσουν την κακοποίησή του. Ο μάρτυρας, στην κατάθεσή του, μίλησε και για τρία με τέσσερα ακόμη παιδιά, που, βάσει της εικόνας που ο ίδιος έχει, κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από το ίδιο πρόσωπο.

Στο μικροσκόπιο

Την ίδια ώρα, το ένα μετά το άλλο ανοίγουν τα μέτωπα για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, όσον αφορά στα οικονομικά της Οργάνωσης.

Εκτός από τον διαχειριστικό έλεγχο που διενεργείται από το νέο διοικητικό συμβούλιο της «Κιβωτού του Κόσμου», το ζεύγος έχει μπει και στο μικροσκόπιο της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Με εντολή του προέδρου της Αρχής, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, ξεκίνησε έλεγχος των πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας, που, ως διαχειρίστρια της Οργάνωσης, όφειλε να καταθέτει. Ο έλεγχος όμως «εξ αντανακλάσεως» αφορά και τον πατέρα Αντώνιο ως σύζυγό της, καθώς και τα ενήλικα μέλη της οικογένειας.

Παράλληλα, μετά τη διαβίβαση των πρώτων στοιχείων που συγκέντρωσε από τις εφόδους της η Οικονομική Αστυνομία, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ξεκίνησε νέα προκαταρκτική έρευνα υπό τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη. Βάσει, δε, της παραγγελίας που έδωσε ο εισαγγελικός λειτουργός προς την Οικονομική Αστυνομία, θα γίνουν οι εξής ενέργειες: φορολογικός έλεγχος την τελευταία πενταετία, γνωστοποίηση στην Εισαγγελία του πορίσματος του διαχειριστικού ελέγχου, όπως επίσης και αν έχουν χορηγηθεί εθνικές ή κοινοτικές επιχορηγήσεις στην Οργάνωση, ενώ θα ανοιχτούν οι λογαριασμοί σε βάθος πενταετίας τόσο της «Κιβωτού» όσο και11 φυσικών προσώπων. Πρόκειται για τον πατέρα Αντώνιο, την πρεσβυτέρα, τα δύο ενήλικα παιδιά τους, τη μητέρα του ιδρυτή της «Κιβωτού» και τα μέλη των Δ.Σ. της ΜΚΟ που έχουν εναλλαχθεί μέσα σε αυτή την πενταετία.

Φορολογικό «πλυντήριο» με τις δωρεές

Η Oικονομική Aστυνομία εντόπισε 13 εκατ. ευρώ σε τέσσερις λογαριασμούς της «Κιβωτού του Κόσμου» και ξεσκονίζει τα χρήματα που δωρήθηκαν από γιατρούς, κοσμηματοπώλες και επιχειρηματίες

Τη λειτουργία φορολογικού «πλυντηρίου» για γιατρούς, κοσμηματοπώλες, ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων, καταστηματάρχες και άλλους επιχειρηματίες μέσα στην «Κιβωτό του Κόσμου» εξετάζουν ως σοβαρό ενδεχόμενο οι αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας. Αυτή είναι η μία από τις δύο βασικές έρευνες που θα πραγματοποιήσουν στα έγγραφα και στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών που κατέσχεσαν από το λογιστήριο αλλά και από τις δομές της οργάνωσης σε ολόκληρη τη χώρα. Η δεύτερη αφορά τη σύγκριση εισροών χρημάτων και δαπανών, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ο πατήρ Αντώνιος και η σύζυγός του, Σταματία Γεωργαντή, θα κατηγορηθούν για υπεξαίρεση χρημάτων και απάτη.

Τα έμπειρα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, από την πρώτη εξέταση των οικονομικών δεδομένων που αφορούν τις δωρεές μεγάλων χρηματικών ποσών προς την «Κιβωτό», διαπίστωσαν ότι προέρχονται από συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες, οι οποίες, λογιστικά, ευνοούνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από ανάλογες φιλανθρωπικές προσφορές, αφού τα ποσά που δωρίζουν όχι μόνο εκπίπτουν από τη φορολογία, αλλά μπορούν και να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους από τους λογιστές για να μειώσουν τη φορολόγηση επαγγελματιών και εταιρειών.

«Το θέμα είναι πως σε αυτές τις περιπτώσεις το ποσό που αναφέρεται επίσημα ως δωρεά είναι πολύ μικρότερο από αυτό που πραγματικά δίνει ο δωρητής, μια συναλλαγή που αφήνει κερδισμένα και τα δύο μέρη. Αυτό ερευνά τώρα η Οικονομική Αστυνομία, εάν δηλαδή υπάρχουν εικονικές δωρεές για φορολογικούς λόγους», αναφέρει στη Realnews αστυνομική πηγή με γνώση των ερευνητικών διαδικασιών.

«Χρυσές» καταθέσεις

Από τα πρώτα στοιχεία που πήραν από τις τράπεζες τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας, τα οποία ανέλαβαν την έρευνα για τη διαχείριση των τεράστιων ποσών που συγκεντρώθηκαν στα ταμεία τα «Κιβωτού», ειδικά τα τελευταία εννέα χρόνια, ήταν τα υπόλοιπα λογαριασμών που τηρούσαν ο πατήρ Αντώνιος και η σύζυγός του σε τέσσερεις τράπεζες, τα οποία ήταν στο όνομα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας που είχαν συστήσει για τη λειτουργία της οργάνωσης. Συνολικά, σε τέσσερις ξεχωριστούς λογαριασμούς το ποσό των καταθέσεων της οργάνωσης φτάνει τα 13 εκατ. ευρώ!

Παράλληλα, κατέσχεσαν από το λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό όλα τα οικονομικά στοιχεία, τα φυσικά και ψηφιακά βιβλία και κάθε άλλο έγγραφο και δεδομένο από το οποίο μπορούν να φαίνονται οι κινήσεις των κεφαλαίων, είτε επρόκειτο για έσοδα από δωρεές ή άλλες πηγές, είτε αφορούσαν έξοδα για τη λειτουργία των ουσιαστικά δέκα δομών και οικημάτων φιλοξενίας παιδιών ανά την Ελλάδα.

Το σύνολο αυτών των ευρημάτων διαβιβάστηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα για αξιολόγηση. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της αξιολόγησης, αναμένεται να ξεκινήσει και η προκαταρκτική έρευνα από την πλευρά της Αστυνομίας για τη διερεύνηση συγκεκριμένων αδικημάτων, ποινικών, όπως η απάτη και η υπεξαίρεση, αλλά και φορολογικών. Από εκεί και πέρα, τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας θα περάσουν από κόσκινο κάθε δωρεά επαγγελματία, εταιρείας ή ιδρύματος, με στόχο να διαπιστωθεί εάν είναι πραγματικό το ποσό που αναφέρεται στα βιβλία της «Κιβωτού» και κατ’ επέκταση και στα λογιστικά βιβλία των δωρητών ή αν πρόκειται για εικονική συναλλαγή. Στην ουσία, αυτό που διερευνάται είναι η περίπτωση ένας «δωρητής» να κατέβαλε, παραδείγματος χάριν, 50.000 ευρώ στους διαχειριστές της «Κιβωτού» και να έλαβε παραστατικό για δωρεά ύψους 250.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τη διαδικασία τέτοιου είδους οικονομικών ελέγχων, όλο αυτό θα γίνει σε συνδυασμό και με άλλες καταγραφές στο λογιστήριο της οργάνωσης, κυρίως με αυτές που αφορούν στα μεγάλα χρηματικά ποσά που δαπανώνται για τη λειτουργία των δομών, τη μισθοδοσία των εργαζομένων, αλλά και τις μαζικές προμήθειες αναλώσιμων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί-ερευνητές της Οικονομικής Αστυνομίας θα εξετάσουν το ενδεχόμενο των εικονικών συναλλαγών αυτή τη φορά και σε ό, τι αφορά τα έξοδα, αναζητώντας υπερτιμολογήσεις στην παροχή υπηρεσιών και στην αγορά προϊόντων. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη έρευνα θα γίνει σε βάθος αρκετών ετών, κάτι που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωσή της.

Τα πρώτα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι διωκτικές Αρχές, πριν δηλαδή γίνει λεπτομερής έλεγχος στις κινήσεις των χρημάτων που διαχειρίζονταν ο ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου και η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή, δείχνουν μια ετήσια ροή προς την «κιβωτό» κατά μέσο όρο 5,5 εκατ. ευρώ, από το 2014 και μετά. Ενα πόσο δηλαδή που φτάνει τα 50 εκατ. ευρώ και πρέπει να διαπιστωθεί, πρώτον, εάν είναι πραγματικό και, δεύτερον, πού διοχετεύτηκε.

Στη δομή του Κολωνού η πρεσβυτέρα – Έφυγε με βαλίτσες και κούτες

Στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», επί της οδού Σαρπηδώρου στον Κολωνό, έφτασε νωρίς το μεσημέρι η πρεσβυτέρα του πατρός Αντωνίου, Σταματία Γεωργαντή.

Η κίνηση αυτή ήρθε σε συνέχεια τις επισκέψεις των δικηγόρων του ζευγαριού στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου κατέθεσαν αίτημα προκειμένου να πάρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα που βρίσκονται ακόμη στον 4ο όροφο του κτιρίου της ΜΚΟ. Πρόκειται για το διαμέρισμα που διέμεναν εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα του και προ ημερών είχε κάνει «φύλλο και φτερό» η Οικονομική Αστυνομία.

Η παρουσία της στη δομή είναι νόμιμη καθώς σε βάρος τους δεν υπάρχει κάποια εισαγγελική απαγόρευση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αν ανάψει το «πράσινο φως» η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ακόμη και σήμερα θα έρθει η μεταφορική εταιρεία για να πάρει τα πράγματά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, νωρίς το μεσημέρι η πρεσβυτέρα, Σταματία Γεωργαντή, αποχώρησε, ενώ μαζί της βρίσκονταν άνθρωποι που την βοήθησαν να μεταφέρουν πλήθος αντικειμένων. Συγκεκριμένα, στις φωτογραφίες του newsit.gr φαίνεται οι άνθρωποί της να μεταφέρουν σακ βουαγιάζ, βαλίτσες, κούτες με άγνωστο υλικό αλλά και τσάντες για έγγραφα.

Η Σταματία Γεωργαντή δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων που βρέθηκαν έξω από τη δομή.

Έφοδος στη δομή της Καλαμάτας

Στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στην Καλαμάτα βρέθηκαν αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας λίγο πριν τις 9 χθες το βράδυ τη δομή της Κιβωτού, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Καλαμάτας, για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν πληροφορίες σχετικά με δημοσίευμα του Κυριακάτικου φύλλου του «Πρώτου Θέματος» που αφορούσε την απομάκρυνση 4 παιδιών από τη δομή της Καλαμάτας τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2022 και τη μεταφορά τους σε δομή στην Αθήνα όπου φέρεται να υπέστησαν κακομεταχείριση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι από τις 20 Νοεμβρίου και με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα ειδήσεων της ΕΡΤ είχε τονιστεί ότι η συγκεκριμένη απομάκρυνση παιδιών το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αποτελεί κομβικό σημείο στην εξέλιξη των ερευνών, ενώ ακόμα και σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί σε ποια δομή και κάτω από ποιες συνθήκες φιλοξενούνται αυτά τα παιδιά.

Να προσθέσουμε τέλος ότι τα 4 αυτά παιδιά απομακρύνθηκαν ξαφνικά και από τα σχολεία στα οποία φοιτούσαν και μάλιστα για το μικρότερο εξ αυτών, που φοιτούσε σε γυμνάσιο της πόλης, ο διευθυντής του σχολείου είχε ενημερώσει εγκαίρως και επανειλημμένως όλους τους αρμόδιους φορείς από την πρώτη στιγμή.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments