Κιβωτός του Κόσμου: Ο πατήρ Αντώνιος δε δέχτηκε ποτέ να εντάξει την ΜΚΟ υπό την εποπτεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Όλα όσα αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης.

Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Ούτε θέλησε ούτε δέχτηκε ποτέ ο πατήρ Αντώνιος να εντάξει υπό την εποπτεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών την ΜΚΟ της Κιβωτού του Κόσμου, αυτή την αποκάλυψη έκανε -μιλώντας στην ΕΡΤ- ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης.

«Δεν είχαμε καμία εικόνα, γιατί ουδέποτε ο πατέρας Αντώνιος, ούτε επί των ημερών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, ούτε επί των ημερών του νυν Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, δέχθηκε ή θέλησε να εντάξει τη ΜΚΟ του και τις δομές αυτής, υπό την εποπτεία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ήταν μάλιστα από τα επιτελικά στελέχη της Αρχιεπισκοπής, στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και της κοινωνικής αλληλεγγύης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Κονιδάρης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής τόνισε επίσης, πως «ο Αρχιεπίσκοπος σημειώνει ότι εφόσον αποδειχθεί η αλήθεια των κατηγοριών που αποδίδονται στο συγκεκριμένο κληρικό, ο ίδιος προσωπικά και η Εκκλησία θα αποδώσουν στον απόλυτο βαθμό την επίγεια εκκλησιαστική δικαιοσύνη. Η εκκλησία δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια, όταν αυτή τη στιγμή ολόκληρο το πανελλήνιο είναι συγκλονισμένο και οι καταγγελίες που έχουν γίνει ενώπιον των αρμόδιων αρχών της Πολιτείας είναι ξεκάθαρες και επώνυμες».

Ο κ.Κονιδάρης μίλησε για τη «γοητεία» που ασκούσε στην κοινή γνώμη το έργο από τον πατέρα Αντώνιο, κάτι που σαφώς επηρέαζε τις καταγγελίες, ενώ θέλησε να υπογραμμίσει την ανάγκη να ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση για την προστασία της παιδικής ηλικίας.

«Είναι ξεκάθαρο ότι ο πατέρας Αντώνιος και η συγκεκριμένη ΜΚΟ του ουδεμία σχέση είχαν με την Εκκλησία και την Αρχιεπισκοπή, απλώς αντιλαμβάνομαι ότι το ειδησεογραφικό ενδιαφέρον για το πού υπάγεται ο πατέρας Αντώνιος, όταν δεν υπήρχαν οι καταγγελίες, ήταν από ελάχιστο ως μειωμένο, γιατί εντός εισαγωγικών γοήτευε το πανελλήνιο με το έργο του. Γιατί κάποιος, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο πατέρας Αντώνιος, δεν δέχεται να ελεγχθεί, να θέσει τον εαυτό του και τις δομές τις οποίες ελέγχει, κάτω από την εποπτεία είτε της Εκκλησίας, πολλώ δε μάλλον της Πολιτείας. Γιατί δηλαδή επιθυμεί να λειτουργεί ανεξέλεγκτα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση», ανέφερε ο κ.Κονιδάρης.

«Αυτό ανοίγει μια πολύ μεγάλη πολιτική συζήτηση για το θέμα της προστασίας της παιδικής ηλικίας, το οποίο ουσιαστικά είναι υποχρέωση εκ του Συντάγματος της ίδιας της Πολιτείας. Πρέπει όλοι να προβληματιστούμε για το αν η προστασία της παιδικής ηλικίας μπορεί να είναι έργο οποιασδήποτε ιδιωτικής ΜΚΟ, οποιουδήποτε χορηγού, οποιουδήποτε επιχειρηματία ή εάν πρέπει να είναι έργο της ίδιας της πολιτείας και της ίδιας της Εκκλησίας που έχουν θεσμική υπόσταση στην πατρίδα μας, ή η ίδια η Εκκλησία, ή ίδια η Πολιτεία, με τους μηχανισμούς ελέγχου και εποπτείας και με τις εγγυήσεις που αυτοί οι μηχανισμοί προσφέρουν να ελέγχει, με την καλή έννοια του λόγου, αυτό το έργο που παράγουν οι ΜΚΟ».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΦΚΑ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Πυροσβεστική - Πανελλήνιες 2022