Κιβωτός του Κόσμου: Πώς η υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό επηρέασε τις εξελίξεις στη ΜΚΟ

Η έρευνα καθυστέρησε 2.5 μήνες, με την αστυνομία να έχει στα χέρια της στοιχεία από τον προηγούμενο Αύγουστο.

12ΧΡΟΝΗ

Πώς θα μπορούσε η μία υπόθεση να συνδέεται με την άλλη; Φαίνεται πως ο βιασμός και η μαστροπεία της 12χρονης στον Κολωνό επηρέασαν τις εξελίξεις των ερευνών όσον αφορά στην Κιβωτό του Κόσμου, αφού η αστυνομία είχε στα χέρια της στοιχεία από τον περασμένο Αύγουστο.

Η Κιβωτός του Κόσμου βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο της έρευνας, αλλά όπως φαίνεται αυτό έγινε με καθυστέρηση. Αν και η αστυνομία είχε στα χέρια της στοιχεία από τον περασμένο Αύγουστο, η έρευνα δεν προχώρησε. Ουσιαστικά ξεκίνησε με την καταγγελία του 19χρονου σήμερα, πρώην τροφίμου, που μίλησε για σεξουαλική κακοποίηση. Τότε οι Αρχές κινητοποιήθηκαν και ο πατέρας Αντώνιος βρέθηκε στο επίκεντρο. Ο ίδιος, η πρεσβυτέρα και οι στενοί τους συνεργάτες «ξηλώθηκαν», με τις αποκαλύψεις να προκαλούν σάλο σε ολόκληρη τη χώρα.

Για περισσοτέρους από δυο μήνες και συγκεκριμένα από τις αρχές Αυγούστου ήταν ενημερωμένη η Ελληνική Αστυνομία, μέσω της Εισαγγελίας Αθηνών, για τις καταγγελίες που αφορούσαν τις σεξουαλικές αλλά και σωματικές κακοποιήσεις παιδιών στην «Κιβωτό του Κόσμου», όπως αποκαλύπτουν «Τα Νέα» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Μάλιστα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ εκτός από τα κενά στο χειρισμό από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προκύπτουν ερωτήματα και την στάση του αρμοδίου υφυπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων. Η αδράνεια και ο αιφνιδιασμός των εμπλεκόμενων φορέων, όπως αναφέρεται στο δημοσιεύμα, είναι χαρακτηριστική και προκύπτει μια σειρά ερωτημάτων για τον τρόπο που λειτουργούσε η «Κιβωτός».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, αν και η ΕΛ.ΑΣ. αναζητούσε με σχετικά αργούς ρυθμούς να ταυτοποιήσει τα πρόσωπα που ανέφεραν οι γονείς και οι πρώην τρόφιμοι στις καταγγελίες τους, μόλις δόθηκε η κατάθεση του 19χρονου για ασελγείς πράξεις σε βάρος του αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης μέσω διαρροών.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση μητέρας που είχε καταγγείλει κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος των παιδιών της σε δομές της Κιβωτού τόσο σε Αθήνα όσο και σε Βόλο από την περασμένη Άνοιξη όμως καμία αρμόδια υπηρεσία δεν είχε κάνει το παραμικρό.

Η υπόθεση φρίκης με την 12χρονη στον Κολωνό

Στις αρχές Σεπτεμβρίου οι δικαστικές αρχές είχαν ενημερώσει την αστυνομία για την υπόθεση αυτή, ωστόσο όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου αποκαλύφθηκαν αρκετές εβδομάδες αργότερα διότι η αστυνομία είχε εστιάσει το ενδιαφέρον της στην υπόθεση του Κολωνού.

Η αστυνομία υποστήριξε ότι η αργοπορία στη διερεύνηση της υπόθεσης οφείλεται και στο γεγονός ότι η δικαστική παραγγελία δεν έφερε τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντως. Η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να αναζητούσε με σχετικά αργό ρυθμό να ταυτοποιήσει τα καταγγελλόμενα πρόσωπα και τα θύματα κακοποίησης, αλλά και να επιβεβαιώσει τις παράνομες πράξεις της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, όταν δόθηκε πριν από 10 ημέρες η καταλυτική κατάθεση του 19χρονου αποφασίστηκε η δημοσιοποίηση της υπόθεσης με ένα γενικόλογο δελτίο τύπου και με διαρροή καταθέσεων κεντρικών προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαρροή αυτή αποδίδεται σε σημαντικά στελέχη του υπουργείου προστασίας του Πολίτη και εκτιμάται πως ήταν κίνηση για να αλλάξει η επικοινωνιακή ατζέντα. Η διαρροή αυτή προκάλεσε την αντίδραση των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι ζητούν να διεξαχθεί έρευνα.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments