Κιβωτός του Κόσμου: Ψευδή «Πόθεν Έσχες» του ζεύγους στο μικροσκόπιο – Αποκαλυπτικό εύρημα στη μισθοδοσία

Σημειώνεται ότι υπάρχουν αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες από τον οικονομικό έλεγχο, μέχρι στιγμής έχουν προκύψει καταθέσεις ύψους 15.000.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Οργάνωσης.

kivotos

Καθώς οι έρευνες για την Κιβωτό του Κόσμου συνεχίζονται και τα ευρήματα όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα είναι άκρως αποκαλυπτικά, τα σκήπτρα λαμβάνει πλέον με μεγάλη σημασία στην εξέλιξη της υπόθεσης, η Οικονομική Αστυνομία καθώς ψάχνει να βρει «μαύρο χρήμα».

Όπως μετέδωσε στο OPEN η Μίνα Καραμήτρου μέσα στο επόμενο 48ωρο θα ερευνήσει όλη την κίνηση τριών προσωπικών λογαριασμών του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Η Αστυνομία δεν ενδιαφέρεται πρακτικά για νούμερο που έχουν αυτή τη στιγμή οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί, το οποίο σε κάθε περίπτωση ζαλίζει καθώς φαίνεται να ξεπερνά τις 350.000 ευρώ. Αντίθετα, όμως αυτό που ερευνούν οι Αρχές, προκειμένου να «δέσουν» τυχόν οικονομικά εγκλήματα του ιδρυτή της «Κιβωτού» και της συζύγου του είναι οι κινήσεις που έχουν γίνει με αυτούς τους λογαριασμούς τα τελευταία πέντε χρόνια.

Είναι κρίσιμης σημασίας να βρεθεί επακριβώς πόσα χρήματα μπήκαν σε αυτούς τους λογαριασμούς, πόσα βγήκαν, με ποιους άλλους λογαριασμούς είχαν συναλλαγές και πότε έγιναν αυτές.

Υπογραμμίζεται ότι η πρεσβυτέρα δεν είχε καμία άλλη εργασία -τουλάχιστον δηλωμένη-, επομένως δεν μπορεί να δικαιολογήσει τόσο μεγάλα ποσά όπως αυτά που έχουν βρεθεί σε αυτούς τους λογαριασμούς. Μόνο ο πατέρας Αντώνιος διαθέτει μισθολογικό λογαριασμός αλλά και αυτός δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιες συναλλαγές.

Σημειώνεται ότι υπάρχουν αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες από τον οικονομικό έλεγχο, μέχρι στιγμής έχουν προκύψει καταθέσεις ύψους 15.000.000 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Οργάνωσης. Μέσα σε αυτούς, είναι και μια κατάθεση – «μυστήριο» που έγινε από τη Σταματία Γεωργαντή (σ.σ. η πρεσβυτέρα) την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το Mega, η πρεσβυτέρα κατέθεσε ποσό 500.000 ευρώ σε λογαριασμό της «Κιβωτού».

Στο μικροσκόπιο το «Πόθεν Έσχες» της πρεσβυτέρας

Την ίδια στιγμή το «Πόθεν Έσχες» της πρεσβυτέρας μπαίνει και αυτό για τα καλά στο μικροσκόπιο των οικονομικών Αρχών. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον νόμο, όσοι είναι διαχειριστές ΜΚΟ, όπως είναι ο πατέρας Αντώνιος αλλά και η σύζυγός τους είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δήλωση «Πόθεν Έσχες», το οποίο ελέγχεται από την Αρχή για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Η εν λόγω Αρχή εξετάζει ήδη αν η πρεσβυτέρα έχει υποβάλλει ποτέ δήλωση «Πόθεν Έσχες», όπως υποχρεούται και μέσα από αυτή τη διαδικασία θα ελεγχθεί και ο πατέρας Αντώνιος.

Το αποκαλυπτικό εύρημα στη μισθοδοσία

Σύμφωνα με τη Μίνα Καραμήτρου η Αρχή για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» έχει βρει ήδη ότι σε λογαριασμό του πατέρα Αντωνίου πως τα χρήματα που έμπαιναν από την μισθοδοσία του δεν έχουν πειραχθεί ποτέ.

 

Το ερώτημα που προκύπτει από αυτή την πληροφορία είναι το ερώτημα πώς ζούσε το ζεύγος και το παιδί τους αν ο μοναδικό μισθός που λάμβαναν σαν οικογένεια έμενε αναξιοποίητος.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments