Κιβωτός: Βρέθηκε μεγάλο ποσό σε χρηματοκιβώτιο της δομής στον Κολωνό

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» με τις έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας να συνεχίζονται

Έρευνες

Η Οικονομική Αστυνομία σε νέα της έφοδο εντόπισε μεγάλο χρηματικό ποσό σε χρηματοκιβώτιο στον Κολωνό, για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η έρευνα έρχεται μετά την απάντηση που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. από τράπεζα πως η πρεσβυτέρα πριν από περίπου μία εβδομάδα επισκέφθηκε θυρίδα, κάνοντας κάποιες κινήσεις.

Έως τώρα, έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 4 τραπεζικοί λογαριασμοί: του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας – κοινοί ή προσωπικοί, σε δύο τράπεζες ενώ αναμένονται οι απαντήσεις και από άλλα τραπεζικά ιδρύματα.

Οι δύο θυρίδες που βρέθηκαν ανήκουν η μία ανήκει στην Κιβωτό και η άλλη στη μητέρα του π. Αντώνιου.

Ήδη έχουν βρεθεί 300.000 ευρώ στους προσωπικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς (ερευνάται η προέλευση τους), καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως τα χρήματα ίσως δεν προέρχονται από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και δεν δικαιολογούνται από αυτά.

Μετά από εντολή του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος δεσμεύτηκαν οι προσωπικοί λογαριασμοί του π. Αντωνίου, των γονιών του και της πρεσβυτέρας καθώς και οι θυρίδες, που εντοπίστηκαν.

Η δέσμευση έγινε για να ελεγχθούν οι λογαριασμοί και για να αποφευχθούν ενδεχόμενες κινήσεις ενώ η Αρχή δεν προχώρησε στη δέσμευση εταιρικών λογαριασμών της Κιβωτού που έχουν εντοπιστεί, καθώς θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της με επιπτώσεις στα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Τα οικονομικά της Κιβωτού ελέγχονται προς κάθε κατεύθυνση είτε αφορούν σε χορηγίες είτε σε ο,τιδήποτε άλλο

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments